Beyşehir Gölü'nün iki yüzü

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan ve iki ilin sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Gölü'nün farklı iki yüzü görenleri şaşırtıyor.

Beyşehir Gölü'nün iki yüzü
Yayınlanma:

Gölün Konya il sınırlarındaki Beyşehir tarafında buzlar eriyip balıkçılar avlanmaya başlarken, Isparta tarafındaki kıyılarda ve ada çevrelerinde donun çözülmemesi nedeniyle av faaliyeti hala yapılamıyor.

Gedikli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bayram Karasu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı yerleşim yerinde bulunanların aylardır gölün buzla kaplı olması nedeniyle avlanma yapamadığını söyledi.

Beyşehir Gölü'nün hala üçte birlik bölümünün don olduğunu ve balıkçıların don kesimde yeniden ava çıkabilmesi için buzların erimesini beklediğini belirten Karasu, şunları kaydetti:

"Özellikle adaların etrafı don, buz kalınlığı 20-30 santim civarında. Ama, Beyşehir sınırındaki Gölyaka ve daha ileri kesimlerinde buzlar eridi. Yaklaşık 3 aydan bu yana avcılıktan uzak kaldık. Gölün bizim tarafımızdaki buzların da çözülmesini bekliyoruz. 15 Mart'ta gölde av yasağı başlayacak, yasak başlamadan don çözülürse buzların altında kalan ağlarımızı toplamayı umut ediyoruz. Bu yıl, bölgemizde avcılarımız ava uzun süre çıkamayınca ekonomik açıdan zor günler yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.