Biraz daha gayretle Konya'yı kimse tutamaz

Konya Büyükşehir Belediyespor voleybol takımı Antrenörü Rasim Acar, Yeşil Saha'nın konuğu oldu. Acar Konya'nın spor alanında birlik içerisindeyken çok güçlü olacağını söyledi

Biraz daha gayretle Konya'yı kimse tutamaz
Yayınlanma:

Voleybola milli voleybolcu amcasına özenmesiyle Eskişehir DSİ'de başlayan Konya Büyükşehir Belediyesi Voleybol takımı antrenörü Rasim Acar, Yeşil Saha'nın 23. sayısının konuğu oldu. Acar takımı ve Konya'daki spor sevgisini Yeşil Saha'ya değerlendirdi.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1973 yılında Eskişehir'de doğdum. Beden eğitimi bölümü mezunuyum. Bu bölümü bitirdikten sonra antrenörlüğe başladım. Antrenörlükte 4. kademe antrenörlüğe kadar yükseldim. Aynı zamanda Beden Eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Bununla yetinmeyip spor yöneticiliği bölümünü de bitirdim. 1997 yılında Konya'ya geldim. Cihanbeyli'de öğretmen olarak atandım. Sonra burada Meram Belediyesi ve çeşitli kulüplerde voleybol oynadım. Bıraktıktan sonra da antrenörlüğe başladım. DSİ'de başladım, Meram Belediyesi'nde devam ettim. Sonra Büyükşehir Belediyesi ile yollarımız kesişti ve yaklaşık 7-8 yıldır, burada birlikte çalışıyoruz. Spor Lisesi'nde Beden Eğitimi öğretmeniyim aynı zamanda, evliyim iki de çocuğum var.

Konya'ya hizmetleriniz öğretmenlik ve antrenörlükle kalmadı sanırım...

Konya'da olduğum süre içerisinde Federasyonda da zaman zaman il karmalarında görevler aldım. Voleybolun hep içindeydim. Yeri geldi Voleybol il temsilciliği yaptım, yeri geldi Okul Sporları'nda temsilcilik yaptım. Her zaman voleybolun içinde yer aldım. 1998 yılından bu yana Konya'ya hizmete devam ediyorum.

Hocam peki voleybolu tercih sebebiniz neydi?

Benim amcam vardı. Amcam milli bir voleybolcuydu. Amcam hep maçlara gidiyor, deplasmanlara gidiyor, milli formalar falan getiriyor. Ben ona çok özenirdim. Daha çok küçük yaşlardaydım. Sonra kendi kafamdan hep ben de voleybolcu olacağım diyordum. 7 yaşındayken, amcam beni Eskişehir DSİ'de altyapıda voleybola başlattı. Orada başladım, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig serüvenlerim oldu. Sonra serüvenim antrenörlükle devam etti. Sonra amcam bıraktı tabi. Bendeki bu voleybol sevgisinin sebebi amcamdır. Birinci sınıfa başladığımda camdan dışarı bakıyordum, bir adam var eşofmanla duruyor. Arkadaşlarım bana "Bu adam içeri hiç girmiyor, sabahtan akşama kadar top oynuyor" dediler. "Tamam benim işim o" dedim. Rabbim nasip etti, şanslı insanım. Çocukluk hayalimi gerçekleştirme şansını verdi bana. Her zaman mücadele ederek, doğruyu takip ederek buralara geldim. Hatalarım oldu düzelttim, bunu da hayat felsefesi olarak oyunculara ve antrenör arkadaşlarıma anlattım. Hatalardan korkmayın, hata yapmayan insanlar çalışmayan insanlardır.

Konya'da voleybol sevgisini nasıl görüyorsunuz? Bu konuda yeterli miyiz?

Başta Belediye Başkanımız Tahir Bey, İtfaiye Daire Başkanımız ve Müdürümüz Malik Bey bunlar Konya'daki sporun neferleri olmuşlar. Şehir olarak biz sonuca endeksli işler yapmamalıyız. Bugün maç var takım yenildi diye dünyaları mı yıkalım? Spor bu takım yenecek, yenilecek, kaybedecek bu böyle bir şeydir. Bugün dünyanın en büyük kulüplerine bakın dip yaptıktan sonra tavan yapmışlardır. Biz Konya olarak bütün spor branşlarında el ele verirsek neden seviyemiz yükselmesin. Biraz daha gayret gösterirsek Konya'yı kimse tutamaz. Bunun daha önce örnekleri oldu, şimdi de olur ama bu bireyler üzerinden yapılamaz. Bunu bir kişi kendi yapamaz. Biz spor camiası olarak ne zaman aynı kanatların altına girdik o zaman başarılı oluruz.

Hocam kısa sürede iyi bir başarı yakaladınız takım olarak... Başarı serüveninden biraz bahsedebilir misiniz?

Başarı, istikrarla, destekle ve mücadeleyle birlikte gelen bir sonuçtur. Biz istikrarımızı mücadelemizi ortaya koyduk. Belediye Başkanımız, Kulüp Başkanımız ve Müdürümüz Malik Bey desteği verdi. Bu destekle Amatör Lig'den Bölgesel Lig'e oradan da 3. Lige çıktık. Başkanımız Tahir Bey, Daire Başkanımız Cevdet Bey ve Müdürümüz Malik Bey'in destekleri ile takımı 2. Lig'den 1. Lige çıkarmayı da başardık. Şimdi de 1. Lig'de play-off mücadelesi veriyoruz.

Geçtiğimiz yıl iyi bir başarı yakaladınız. Bu başarınız ve takımın bu sezonki durumuyla ilgili neler söylersiniz?

Geçen seneki takım biraz daha bütçesi büyüktü. Biz bu sene biraz daha hedef ve vites küçülttük. Bu da doğru bir karardı. Öncelikle ne yapabileceğimizi görmemiz gerekiyor. Aile bütçesine benzer takım bütçesi. Önce kendinizi ev bütçenizi ölçersiniz, sonra belirlediğiniz düzeyde devam edersiniz. Geçen sene de bütçemiz fazlaydı ama yine rakip takımlara göre yarı yarıya bir durum vardı. Allah nasip etti, iyi bir ivme yakaladık, finallere kadar gittik. Türkiye üçüncüsü olduk. Üzüldük. Bu da güzel bir şey Türkiye üçüncüsü olmak bizi üzdü. Bu da demek ki doğru işleri yapıyoruz. Bazen kayıplar takımların daha ileriye gitmesini sağlar. Biz bu sene play-off grubunda yer alırız diye düşünüyorum.

Konya'da voleybolla ilgili iyi bir altyapı olduğunu düşünüyor musunuz? Amatör takımları takip ediyor musunuz?

Hem televizyon hem de gittiğim illerde kesinlikle voleybol müsabakaları izlerim. Hem oradaki seviyeye bakarım hem de orda bir çocuk vardır keşfedilememiş onlara bakarım. Son dönemde Konya'da gidemiyorum. Son dönemde takım yoğun bir süreçten geçiyor, okulum var. Konya'da altyapıda eksikler var mı? Var. Altyapıda Konya'yı tarayıp, Konyalı çocukları aldıktan sonra bir de bunun ikinci basamağı olmalı. Kulüpler bir de tüm Türkiye'yi taramalı. Burada altyapı takımlarında oynayan oyunculara da hedef olarak en büyük kulüp şuan Konya Büyükşehir Belediyesi olduğu için burası hedef gösterilmeli. Eskiden oynayacak salon yoktu, şimdi her mahallede bir salon var. Eskiden salon yoktu diyorlardı, şimdi böyle bir bahane yok. Bunlar maliyetli ve sabır bekleyen işler. Bu işe başlayıp 7-8 yıl sabretmek lazım.

Voleybolcu olarak idolünüz amcanızdı. Antrenör olarak idolünüz kim?

Meram Belediyesi'nde Bulgar bir antrenörle çalışmıştım, Gogavilov diye benim idolümdür. Bulgaristan milli takımında antrenörlük yapmış bir isimdi. Bizim görüşümüze görüş kattı.

Peki hedefiniz?

Benim hedefim bu takımı Efeler Ligi'ne çıkarıp bir sonraki sezon da Avrupa'ya götürmek. Avrupa maçına çıkaracağım takımı on bin kişiyi bu maç için dolduracağım spor salonuna maç başlarken taraftara dönüp alkışlayacağım. Maçı kaybetmemiz önemli değil. Hedefim bu Allah ömür verirse yapacağım, yapamazsam da yerime bıraktığım kişiye bunu bir vasiye olarak bırakacağım ve onun yapmasını isteyeceğim. Tek hedefim bu.

Kaynak: AnadoludabugunSpor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.