Birçok ilde 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği yapıldı

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kadınlar "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde buluştu.

Birçok ilde 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği yapıldı
Yayınlanma:

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla birçok ilde kadınlar"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde buluştu.

İstanbul'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İstanbul'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' düzenlendi.

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Heykeli önünde toplanan bir grup kadın, bisikletlerini balon ve çeşitli eşyalarla süsledi. 

Organizasyon sorumlusu Perran Yalçın Yavru, yaptığı açıklamada, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nu 5 yıl önce başlattıklarını söyledi.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde insanların ulaşım amaçlı bisikletlerine binmelerini ve bunu günlük kıyafetleriyle yapmalarını istediklerini belirten Yavru, ''Süslü Kadınlar Bisiklet turu diyoruz ama bütün erkeklere de açıktır turumuz. Bisiklete her kıyafet ile binilebileceğini, illa bisiklet elbiseleriyle binmeleri gerekmediğini anlatmak istediğimiz bir turdur.'' ifadelerini kullandı.

Grup, Beşiktaş'tan başlattıkları turu Kuruçeşme Parkı'nda sona erdirdi.

Ankara'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Çankaya ilçesi Kurtuluş Parkı Vedat Dalokay Evlendirme Dairesi önünde toplanan bir grup kadın, bisikletlerini balon ve çeşitli eşyalarla süsledi. Kızılay istikametinden Maltepe ve Anadolu Meydanı güzergahlarını izleyerek Beşevlere ulaşan grup, bisiklet turunu Bahçelievler Bahriye Üçok Parkı'nda tamamladı.

Organizasyon sorumlusu Burçin Tarhan, etkinliğin sonunda yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu''nun Ankara dışında 50 ilde daha yapıldığını ifade ederek, etkinliğin İzmir merkezli bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Etkinliğe nasıl başladıkları hakkında bilgi veren Tarhan, "Biz 5 yıl önce 30 kişiyle başladık turlara, bu sene yüz kişiyle alanlardayız. Biz 'Pedallayan Kadınlar' ekibi olarak organize ediyoruz bu turu. Bugün Dünya Otomobilsiz Kentler Günü. Bunun altını çizmek için buradayız. Bisikletin çevreye ve trafiğe katkısının yanı sıra kadının bisiklet üzerinde sokakta olduğunu, özgürleştiğini vurgulamak amacıyla da bu turları düzenliyoruz." diye konuştu. 

Çorum'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Çorum'da yaklaşık 200 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi. 

Valilik önünde toplanan yaklaşık 200 kadın, bisikletlerini, balon ve çeşitli eşyalarla süsledi. Daha sonra Gazi Caddesi üzerinden yaklaşık 3 kilometre yol kateden kadınlar, bisiklet turunu Yunus Emre Parkı'nda Atatürk Anıtı'nda tamamladı. 

Artvin'de ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Artvin'de yaklaşık 100 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi. 

İlk defa 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", sosyal medya üzerinden iletişim kuran bir grup kadın tarafından Artvin'de de gerçekleştirildi. 

Artvin’in Ardanuç ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikte süslü kıyafetlerini giyip, balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, trafiğe kapatılan şehir içerisinde caddelerde bisiklet sürdü.

Yaklaşık 6 kilometre pedel çeviren kadınlara bazı erkekler de destek verirken, etkinliğe katılanlara ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Süslü Kadınlar Bisiklet Grubu Sözcüsü Leman Albayrak, bu etkinliğin Türkiye çapında 55 şehirde eş zamanlı olarak süslü kadınlar bisiklet turu adı altında düzenlendiğini anımsattı. 

Kayseri'de ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup kadın, bisikletlerini balon, çiçek ve çeşitli eşyalarla süsledi. Rengarenk bisikletleriyle trafiğe çıkan kadınlara Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Şehir İçi Ulaşım Bisikleti (KAYBİS) birimi de destek verdi.

Toplanma noktasından hareket eden yaklaşık 200 bisikletli, Cumhuriyet Meydanı Kartal Bulvarı istikametinden Talas ilçesine uzanan parkurda pedal çevirdi.

Organizasyon sorumlusu Fatoş Yıldırım, etkinliğin Türkiye çapında 55 şehirde eş zamanlı düzenlendiğini anımsattı. 

Edirne'de ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Edirne'de yaklaşık 150 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nda pedal çevirdi.

Türk bayrakları astıkları bisikletlerini çiçek, balon ve renkli folyolarla süsleyen kadınlar, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Koordinatörü Esranur Demircan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bisikletin sadece spor için değil, ulaşım için de kullanıldığını söyledi.

Bisikletlerini dikkati çekmek amacıyla süslediklerini belirten Demircan, "Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı kazalarda kaybettik. Kendilerine rahmet diliyor, saygıyla anıyoruz." dedi.

Tekirdağ'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Tekirdağ'da da yaklaşık 60 kadın tur kapsamında bir araya geldi.

Süslü bisikletlerine binen kadınlar, Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanından Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önüne giderek, başlangıç noktasına kadar yalaşık 7 kilometre pedal çevirdi.

Etkinlik temsilcisi Nilay Özbahçeliler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"'nun, kadınların bisiklet ile daha fazla dışarı çıkabilmesini sağlamak için düzenlendiğini söyledi.

Samsun'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Samsun'un Atakum ilçesinde toplanan yaklaşık 100 kadın, farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde buluştu.

Çobanlı İskelesi önünde toplanan 100 kişilik grup, bisikletlerini, balonlar ve çiçeklerle süsledi. Bazı kadınların etkinliğe çocuklarıyla katıldığı görüldü. 

Grup adına açıklama yapan Hasret Subaşı, bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bisiklet çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet, yoğun kent trafiğine çözüm olabilir. Bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yollar olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz." dedi.

Konuşmaların ardından bisikletleriyle 5 kilometre pedal çeviren grup, etkinliği Kurupelit Yat Limanı'nda sonlandırdı.

Mersin ve Hatay'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

Mersin ve Hatay'da Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi. 

Mersin'deki program kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, süsledikleri bisikletleriyle alanda kısa bir tur attı. 

Hatay'ın İskenderun ve Antakya ilçelerinde de kadınlar, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliği için bir araya geldi. 

İskenderun'daki etkinliğin organizatörlerinden Hatice Ildıran Kara, Atatürk Anıtı Alanı'ndaki programda yaptığı açıklamada, 5 yıldır bir araya gelerek pedal çevirdiklerini söyledi.

Antakya'da Atatürk Anıtı önünde başlayan etkinlikte renkli kıyafetler giyen kadınlar, bisikletlerini çiçek ve balonlarla süsleyerek 6 kilometre boyunca bisiklet sürdü. 

İzmir ve Denizli'de ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' 

İzmir ve Denizli'de bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

İzmir'de bisikletlerini balon, çiçek ve oyuncaklarla süsleyen, süslü kıyafetlerini giyen kadınlar Konak Meydanı'nda toplandı. 

Müzik eşliğinde dans eden grup bisikletlerine "Çocuklar için bas pedala", "Bisiklete atla hayalini yaşa", "Kadın sokağa çıkarsa hayatı değişir", "Özgürlük bisiklette", "Bisiklet en iyi psikologdur", "Hayallerine sür" yazılı pankartlar astı.

Bisikletli erkeklerin de destek verdiği organizasyonu düzenleyen Sema Gür, kadınların erkeklerle toplumda aynı haklara sahip olduğunu vurgulamak ve yolların sadece motorlu araçlara ait olmadığını, yollarda bisikletlilere saygı istediklerini ifade etmek için toplandıklarını söyledi. 

Denizli'de de kadınlar Demokrasi Meydanı'ndaki Forum Çamlık Alışveriş Merkezi önünden Çamlık Kent Ormanı'na kadar pedal çevirdi.

Yaklaşık 2 kilometrelik yolu bisikletle kat eden kadınlardan bazıları, eğimli yollarda zorlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.