Böbrek hastaları dikkat! Bu 6 besini tüketin..

Yediğimiz her şeyi filtreleyen böbreklerimiz için tüketmemiz gereken besinleri biliyor musunuz?

Böbrek hastaları dikkat! Bu 6 besini tüketin..
Yayınlanma:

Böbreklerimizin temel işlevi, başta su ve tuz dengesi olmak üzere kalsiyum, fosfor gibi elektrolitlerin dengesinin sağlanması, vücuttaki çeşitli işlemler sonucunda oluşan zararlı maddelerin atılması, kullanılan ilaçların büyük bölümünün vücuttan atılması gibi fonksiyonları vardır. Hayatımızda önemli bir yere sahip olan böbreklerimizin sağlığı da bizler için çok önemlidir. 

İşte böbreklerimize iyi gelecek 6 besin

Ayrıkotu

Yol kenarlarında bile yetişebilen ve bahçelerde istenmeyen ot olarak bilinen ayrık otu, kanı ve vücuttaki toksinleri temizler. Aynı zamanda ayrık otu içinde bulundurduğu A ve C vitaminleri sayesinde vücuda güç vererek böbrek rahatsızlıklarından dolayı oluşan ağrıları giderir.

Böbrek ve mesane taşlarını vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı olan ayrık otu iyi bir idrar söktürücü olmasının yanında idrar yolları iltihabını da önleyici özelliğe sahiptir.

Elma

Lif oranı oldukça yüksek olan bu lezzetli meyve böbrek hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirerek birçok hastalıktan korunmaya da yardımcı oluyor. Böbreklerin süzme işlemini kolaylaştırarak mesane ve idrar sorunlarını da çözer.

Adaçayı

Sindirim sistemine bağlı birçok sorunu gideren adaçayı haftada birkaç defa tüketildiğinde hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları giderir. İçerisinde bulundurduğu A, B ve C vitaminleri sayesinde böbreklerinize bağlı birçok rahatsızlığı önleyemeye yardımcı olur.

Balkabağı

İçerisinde bulundurduğu bol kalsiyum ile böbrekte oluşan taşları vücuttan atmaya yardımcı olur. Birçok kullanım alanı olan balkabağı mesane iltihabı ve idrar yolları enfeksiyonu gibi rahatsızlıkları önlemeye ve çözmeye yardımcı olur.

Maydanoz

C vitamini deposu olan maydanoz çok etkili bir su dengesi düzenleyicidir. Böbrek hastalıklarını önlemede yardımcı maydanozun lif oranı çok yüksektir ve vücuda enerji verir. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesi gereken maydanoz güne başlamadan önceki demir emilimini arttırmaya yardımcı olur.

Su

Su böbreklerimiz ve vücudumuzun en önemli yaşam kaynağıdır. Böbreklerimizin iyi çalışabilmesi ve günlük rutinlerini yerine getirebilmesi için günde birkaç litre tüketilmesi gerek su, gün boyu vücuda giren zararlı toksinleri vücuttan atmamızı sağlar. Su ayrıca iyi bir sindirim sistemi düzenleyicisi, idrar ve ödem söktürücüdür.,

Verdiğimiz besinler böbreklerinizden dolayı ortaya çıkan sorunları gidermeye yardımcı olur. Tuz tüketiminizi azaltıp sıvı tüketiminizi arttırarak ve daha sağlıklı beslenerek iyi bir sindirim sistemine sahip olabilirsiniz.a

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.