Boş mideye iyi gelmeyecek 4 yiyecek

Çok acıktınız ve bir an önce bir şeyler yemek istiyorsunuz. Anlıyoruz, açlık önüne geçilemeyecek kadar zor bir durum. Ancak mideniz çok boşsa ona vereceğiniz bazı yiyecekler önce sizi doyurduğu için mutlu edecek fakat sonrasında midenizi rahatsız edecek. Bu nedenle aşağıdaki yiyecekleri mümkünse mideniz boşken yememelisiniz.

Boş mideye iyi gelmeyecek 4 yiyecek
Yayınlanma:

Acı yiyecekler

Hemen yemek yemek için önünüze gelen aşırı sıcak ya da acı bir yemeği hızla midenize indirmemelisiniz. Çünkü gastroenterologlar bu baharatlı ve acı yemeklerin midenizi rahatsız edeceğini söylüyor. Bu baharatlar ve biber gibi acı yiyecekler mide çeperinize direkt olarak temasta bulunacak ve olduğundan fazla bir acıya sebep olacak. Bunun önüne geçmek için acı yemeğin yanında yoğurt gibi acıyı alacak serin bir şey yemelisiniz. Birçok dünya mutfağında acı yiyeceklerin yanında yoğurt gelmesinin nedenlerinden biri de budur. Ayrıca midenizi daha az rahatsız edecek kişniş, kimyon gibi baharatları da tercih edebilirsiniz.

Tek başına meyve yemek

Meyveler içeriğindeki lif yapısına rağmen şeker nedeniyle kolay sindirilemiyor. Bu nedenle eğer bir meyve yiyecekseniz midenizi şişirmemesi ve hazmını kolaylaştırması için yanında biraz protein eklemelisiniz. Bu hem beyninize gönderilen açlık hormonu sinyalini azaltır hem de midenizi rahatlatır. Meyvelerin yanında fındık, peynir, süzme peynir ya da yoğurt gibi bir protein ekleyerek hem daha keyifli hale getirir hem de boş midenizi üzmezsiniz.

Minik atıştırmalıklar yemek

Aç olduğunuzda bunu bastırmak için en yakın küçük atıştırmalığa yöneliyorsunuz ama bu son derece yanlış bir şey. Çünkü o küçük 100 kalorilik atıştırmalık sizi doyurmadığı gibi daha da acıktıracak. Bu nedenle bunu yapacağınıza içeriğinde 250-300 kalori barındıran hindili bir sandviç gibi protein ve karbonhidrat açısından zengin doyurucu bir atıştırmalıkla açlığınızı bastırmalısınız.

Portakal, nane, makarna sosu ve kafein

Bu yiyeceklerin hepsi mide duvarı tahrişine neden olabilecek asit üreten gıdalardır. Özellikle mideniz boşken asit ve mide astarı arasında tampon olabilecek bir yiyecek olmadığından bu daha büyük bir problemdir. Özellikle kafein mide gastriti olan insanlar için tahriş edicidir. Bunun yerine sebze ve vejetaryen mutfağının en güzel lezzetlerinden humusu deneyebilirsiniz. Bu yiyecekler mide astarınızı koruyan ve sizi hiçbir şekilde rahatsız etmeyecek seçeneklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.