Bu okulda diplomalı aşçılar yetişiyor

YOZGAT (AA) - Yozgat Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, diplomalı aşçılar yetiştiriyor.Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,...

Bu okulda diplomalı aşçılar yetişiyor
Yayınlanma:

YOZGAT (AA) - Yozgat Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, diplomalı aşçılar yetiştiriyor.

Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Alanı öğrencileri hem lise eğitimlerini tamamlıyor hem de kendilerine tahsis edilen modern mutfakta aşçılık mesleğini öğreniyor.

Et ve sebze yemek türleri, salatalar, garnitürler, tatlı ve pasta gibi her türlü yemeği büyük ustalıkla yapan öğrenciler, yemek yapmanın yanı sıra masa düzenleme ve servis yapma usullerini de öğrenerek kendilerini geleceğe hazırlıyor. Okuldan mezun olan öğrenciler aşçılık sertifikasını alarak kendilerine ait iş yeri açma imkanına da sahip oluyor.

Okul yiyecek hizmetleri alanı eğitim şefi Soner Beşçamlar, 10 ve 11’inci sınıf yiyecek içecek alanı öğrencilerine rutin olarak her gün uygulama ders verdiklerini söyledi.

Öğrencilere yemek çeşitlerinin, tatlı ve salataların nasıl yapıldığını öğretirken, restorantta da servis yapma tekniklerini gösterdiklerini ifade eden Başçamlar, "Yeni açmış olduğumuz restoranımızı yaklaşık 4 hafta sonra halkın hizmetine sunacağız. Halkın burada yapılan yemek çeşitlerinden faydalanması için ücret karşılığında faydalanmasını sağlayacağız. Restoranımız her gün 12:30 ile 13:30 arasında halkımıza hizmet sunacak. Buradan döner sermaye usulü ile elde edilen gelirden öğrencilere ücret verilecek” diye konuştu.

Zübeyde Hanım Kız Teknik Anadolu Lisesinin çok modern atölyelere sahip olduğunu vurgulayan Beşçamlar, şunları kaydetti:

“Okulumuz Türkiye çapında bir okuldur. Buradaki atölyelerin üniversitelerin uygulama alanlarında dahi göremeyeceğiniz bir atölyedir. Buradaki atölyelerimiz son sistem modern teknoloji ile donatılmış durumda. Buradan mezun olan öğrencilerimiz, 2 yıllık yüksek okula sınavsız geçişe hakkı var. Aşçılık bölümlerine, Turizm Otelcilik ve konaklama işletmecilik bölümlerine geçebiliyorlar. 4 yıllık fakülte bölümlerine geçerek yine yiyecek içecek hizmetleri bölüm öğretmeni olabiliyor. Buradan yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olan her öğrencimize işyeri açma belgesi veriyoruz. Bu işyeri açma belgesi ile sermayesini planlayan her öğrencimiz yiyecek içecek hizmetleri iş işyeri açabilirler. Bu tür avantajları var. Öğrencilerimiz bura da mutfak yapım teknikleri, temel yiyecek öğretim dersleri, tatlı yapımı teknikleri ve açık büfe derslerinde mutfağımız ve dünya mutfağını A’dan Z’ye bütün örneklerini görüyor ve bu örnekleri uygulama yapma şansı buluyorlar.”

 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.