“Bu rakama bu hizmeti veren ülke yok”

Konya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Genel Sağlık Sigortasının 2012 yılından beri zorunlu hale getirildiğini belirterek, devletin gelir tespitini yaptırmayan vatandaşlara gerekli zamanı tanıdığını söyledi.

“Bu rakama bu  hizmeti veren ülke yok”
Yayınlanma:

Genel Sağlık Sigortasının (GSS), ülkemizde 2012 yılından itibaren zorunlu hale getirildiğini ifade eden SGK İl Müdürü Murta Mustafa Yavuz, bu sigortanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını kapsadığını ifade etti. Yavuz, ayrıca GSS’nin bir yıldır Türkiye’de yaşayan yabancıları da kapsadığını belirtti.

BÜTÜN VATANDAŞLARI KAPSIYOR

2012 yılından önce vatandaşlarının sigortalı ve sigortasızlar olarak ayrıldığını ifade eden Yavuz, “GSS kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi ve bir yıldır Türkiye’de yaşayan yabancıların hepsi var. Ama bazıları otomatik olarak bu kapsamda oluyor. Bunlar sigorta primi ödenen kişiler ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler eşi çocukları. Kız çocukları evleninceye kadar. Erkek çocuklar da üniversite okuyorsa 25 yaşına kadar. Ama bu dediklerimizin dışında kalan bütün vatandaşlarımız gelir tespiti yaptırmak durumunda” dedi.

“DEVLET 2012 YILINDAN BERİ ZAMAN VERİYOR”    

Murat Mustafa Yavuz, gelir tespiti yaptırmayan vatandaşların borçlu göründüğünü hatırlatarak, “Vatandaş gelir tespiti yaptırdıysa, eğer 425 TL’nin altında bir geliri çıkıyorsa kişi başı, herhangi bir prim ödemesine gerek kalmıyor primini devlet ödüyor. 425 ile bin 225 TL arasında ise kişi başına düşen gelir aylık 50 TL ödüyor. Yani devletin valisi hangi sağlık hizmetlerinden yararlanıyorsa 50 TL’yi ödeyen kişi de aynı haklardan yararlanıyor. GSS’nin bu kadar düşük bir rakama bu kadar hizmet veren başka bir ülke yok. Tüm aile bundan yararlanabiliyor. Özel hastaneye gidebiliyor. Devlet 2012 yılından beri vatandaşa gelir tespiti yaptırması için zaman veriyor. Bu kadar zamanda vatandaş gelir tespitini yaptırmadıysa bu mağduriyet değildir. 50 TL karşısında bütün aile genel sağlık sigortasından faydalanabiliyor” diye konuştu. (Adnan Yıldırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.