Bu Virüs Telefonunuzu Yakabilir

Siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab, akıllı telefonları gizlice kriptokrasiye alet eden ve DDoS saldırıları gerçekleştiren güçlü bir kötü amaçlı yazılımı (malware) ortaya çıkardı. Loapi adı verilen bu yazılım, pili aşırı derecede ısıtıyor ve telefonu yakacak seviyede güç gerektiriyor.

Bu Virüs Telefonunuzu Yakabilir
Yayınlanma:

Siber güvenlik uzmanları kullanıcıları Loapi yazılımına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Çünkü bu virüs, bulaşmasından iki gün sonra Kaspersky Lab'in test telefonunu fiziksel olarak yok etti! Kaspersky, Loapi'nin nasıl çalıştığını ve tehlikeli faaliyetlerini gerçekleştirdiğini anlattığı blog yazısında, "Madencilik faaliyetinin neden olduğu sürekli yük ve üretilen trafik nedeniyle pil şişerek deforme oldu"ifadelerini kullandı.

Loapi, yetişkinlere yönelik içerik barındıran uygulamalardaki reklamlara tıklayan kullanıcılarda sıkça görülüyor. Sahte anti-virüs reklamlarıyla cihazlara bulaştığı da belirtiliyor. Sinsi yazılım telefonlardaki ayarlar penceresini bile kapatıyor ve müdahelelere karşı da telefonu kilitliyor. Eğer kullanıcı telefonunu korumak için bir anti-virüs indirmeye çalışırsa, Loapi bunu zararlı yazılım olarak işaretliyor ve kaldırılmasını istiyor.

Kaspersky, telefonunuza Loapi bulaşmaması için sadece resmi mağazalardan uygulama indirilmesini öneriyor. Bilinmeyen kaynaklardan gelen uygulamaların devre dışı bırakılmasını ve güvenilir bir anti-virüs yazılımı kullanmasını da tavsiye ediyor. Siz siz olun bu tip virüslere dikkat edin.!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.