Bu yolda tehlike çanları çalıyor!

4 caddenin birleştiği yolda yoğun olan yaya geçişleri tehlikeli bir şekilde yapılırken, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar hızla ilerleyen araçların arasında koşmak zorunda kalıyor.

Bu yolda tehlike çanları çalıyor!
Yayınlanma:

Araçların, trafik ışıklarına takılmadan geçişini sağlayan Karatay Belediyesinin karşısındaki yolda, yayalar karşıdan karşıya geçemiyor. Karatay Belediyesinin karşısındaki yolun dört bir yanının trafiğe açık olması, araçların kesintisiz olarak geçmesi ve trafik ışıklarının bulunmaması, yayaları ölüm tehlikesi ile burun buruna getiriyor. Her gün binlerce vatandaşın kullandığı yol, yayalar için tehlike saçarken, sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar hızla ilerleyen araçların arasında koşmak zorunda kalıyor.

Piri Esat Caddesi, Garaj Caddesi, Karaman Caddesi ve Furgan Dede Caddesi’nden gelen araçlar orta kavşakta buluşuyor.  Orta kavşakta buluşan araçlar, her yönüyle trafiğe açık olan yolda ilerlemeye çalışıyor. Fakat araç sürücüleri, aynı zamanda karşıdan karşıya geçmeye çalışırken araçların arasında koşmak zorunda kalan vatandaşlar ile de karşılaşınca tehlike kaçınılmaz oluyor.

“YOLDA BİR TRAFİK KARMAŞIKLIĞI VAR”

Karşıdan karşıya geçerken bazı araçların yayalara yol vermediğini ve bu yüzden biraz bekledikten sonra ilk fırsatta yolun karşı tarafına geçmeye çalıştıklarını ifade eden vatandaşlar ise tepkilerini dile getirerek, şunları kaydetti: “Her gün karşıdan karşıya geçmek için kullandığımız yolda bir trafik karmaşıklığı var. Yani bir trafik düzeni yok. Hem yayalar için hem de araçlar için trafik lambaları da yok. Her ne kadar yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken çok dikkatli olsak da bazen yolun ortasında kalıyoruz. Öndeki araç yayalara yol verse, arkadan gelen araç yayalara yol vermiyor. Durum böyle olunca biz yayalarda ya iki aracın arasında kalıyoruz ya da koşarak karşıya geçmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştular.

“KOŞARAK YOLUN KARŞI TARAFINA GEÇEBİLİYORUZ”

Vatandaşlar, “Birden fazla yol var ama bir tane trafik lambası yok. Ancak koşarak yolun karşı tarafına geçebiliyoruz. En azından bir trafik lambasının bulunması ya da yayaların bu sıkıntısını ortadan kaldıracak bir çözümün bulunması hem sürücüler için hem de biz vatandaşlar için çok daha iyi olurdu. Ortaya çıkan bu trafik karmaşıklığından dolayı aynı zamanda sürücüler de zor anlar yaşıyor. Çünkü ‘araçlar bana yol verir’ düşüncesiyle hareket ederek birden yola atlayarak, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan vatandaşlarımız da var. 4 caddenin birleştiği yolda araçla geçiş rahat olabilir ama bu yoldan karşıya geçmek yayalar için hiç kolay değil. Üstelik 4 caddenin birleşiminden oluşan yol, hem trafik anlamında hem yayalar anlamında oldukça kalabalık. Bu kalabalığın arasında tehlike her gün rahat bir şekilde geziyor” ifadelerine yer verdiler.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.