“Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesi tamamlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

“Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesi tamamlandı
Yayınlanma:

Koordinatörlüğünü NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak’ın yaptığı projenin kapanış toplantısına, AK Parti Milletvekilleri Hüsnüye Erdoğan ve Leyla Şahin Usta, Vali Muammer Erol, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Eski Moritanya Büyükelçisi Musa Kulaklıkaya, çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.

Dost Eli Derneği adına açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, proje başlangıcında kurdukları hayallerin daha da ötesine geçtiklerini belirterek gençlerimizin bilgiyle donanmış liderler olabileceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Son dönemde yaşadığımız sıkıntılı durumlara değinerek konuşmasına başlayan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, “Ülke olarak tüm coğrafyaya rol model olacak duruşumuzun olması ülkemizi hedef haline getiriyor. 1.5 milyar insanın ümidi olmanın yanı sıra 7 milyar insanın sığınacağı liman konumunda olmamız da yaşadığımız zorlukların en önemli etkenlerinden birisidir” dedi.

“HEDEF HALİNE GELMİŞ BİR ÜLKENİN, HEDEFİ OLAN GENÇLERE İHTİYACI VAR”

Hedefi olan bir ülkenin başkalarının hedefi olacağının altını çizen Doç. Dr. Mızırak, projenin bu gerçekle ortaya çıktığını ifade ederek: “Hedef olan ülkenin hedefi olan gençleri olması gerekiyordu. Bizler bu gençleri bir araya getirerek onlara bir duruş kazandırmak istedik. Projeye katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise; gençlerimizin yarının değil artık bugünün liderleri olduklarını belirterek, “Projenin başlangıcında sizlere bir dost eli uzandı ve sizler de bu eli tutarak birlikte mesafe katettiniz. İnşallah sizler de başkalarına birer dost eli uzatarak onların da benzer projelerden istifade etmelerine katkıda bulunursunuz” diye konuştu.

Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, öğrencilere projenin bitmesiyle birlikte asıl görevlerinin şimdi başladığını ifade ederek, tüm hayatları boyunca sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da, gençlerin içindeki cevherin bu proje ile ateşlendiğini vurgulayarak, ülkemizdeki tüm gençlerin de sahip oldukları cevherlerinin ortaya çıkmasını diledi.

“2071 TÜRKİYE’NİN ANADOLU’NUN MİLENYUMUDUR”

Vali Muammer Erol ise konuşmasına İspanya ziyareti sırasında yaşadığı bir anısıyla başladı. Vali Erol, “Oradakiler Müslümanlar hakkındaki ifade ettikleri görüşlerde onlardan mimariyi, sanatı, siyaseti ve bilimi öğrendiklerini ama orada sekiz asır boyunca yaşayan Müslümanlara milenyumu yaşatmadıklarını ısrarla belirttiler. İşte biz şimdi bu gençlerle Türkiye’yi milenyuma taşıyacağız. 2071 Türkiye’nin, Anadolu’nun milenyumudur” dedi.

Programda proje kapsamında bir yıl boyunca yapılan etkinlikler bizzat öğrencilerin hazırladığı slaytlar eşliğinde sunuldu. Alanında uzman hocalar tarafından Kişisel Gelişim, İnsan ilişkilerinde Ahlaki Yapı ve Peygamberimizin Liderlik Yönü, Çanakkale Zaferi ve yakın tarih gibi konularda eğitim aldıklarını ifade eden öğrenciler bu eğitimleri fotoğraflar eşliğinde izleyenlerle paylaştılar. Programda ayrıca Türk Halk Müziği Sanatçısı Uğur Demirci, Sarıkamış- Çanakkale Omuz Omuza adlı parçayı seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.