Çalımbay: "Konyaspor maçı zor geçecek"

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenledi ve Konyaspor maçı hakkında konuştu

Çalımbay: "Konyaspor maçı zor geçecek"
Yayınlanma:

KUPA, LİG KADAR ÖNEMLİ

Türkiye Kupası’nın kendileri için Süper Lig kadar önemli olduğunu yineleyen Rıza Çalımbay, bunu oyuncularıyla da sürekli paylaştığını belirtti. Çalımbay, “İki kupa maçı oynadık ve çok iyi bir şekilde bitirdik. Şimdi oynayacağımız Konyaspor bana göre ligin en disiplinli takımlarından birisi ve çok zor bir maç olacak. İkinci maçı kendi sahamızda oynayacağız. İlk maçı iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Yorgun olan arkadaşlarımız var onlardan yararlanamayabiliriz. Ne olursa olsun oradan iyi bir şekilde buraya dönmek. Hem ligde hem kupada gitmek istiyoruz. Arkadaşlarımıza, ‘Bu camiamız için çok önemli. Lig kadar önemli’ dedik. Beni en çok korkutan ligin son maçları. Yani tatile girilirken oynanan maçlar. Bu bütün takımlar için böyle. Herkes çantasını hazırlamıştır. Arkadaşlarımızın çok iyi konsantre olması gerekiyor. Onun için diyorum ya, kafası orada olmayan arkadaşlara şans vermemiz çok zor. O maçı yaşaması gerekiyor. Büyük ihtimalle N’Doye da dahil bazı arkadaşlarımız kadroda olmayacak. Öbür türlü diğer arkadaşlarımız oynayacak” dedi.

SOSA KONYASPOR MAÇINDA OYNAYACAK

Trabzonspor’un sene başında renklerine kattığı tecrübeli isim Sosa’nın gidişatından memnun olduğunu söyleyen Çalımbay, oyuncuyla sürekli görüştüğünü belirtti. Çalımbay, “Biz oyuncularımızın hepsiyle konuşuyoruz. Sosa’nın sözleşmesi burada ve devam ediyor. Sosa’nın profesyonelliğine, çalışmasına kimse bir şey söyleyemez. Çok deneyimli bir oyuncu. Kariyerini söylemeye gerek yok. Tek sıkıntısı buraya gelirken hazır olmamasıydı. Eğer ben sezon başı burada olsaydım onu oynatmayacağımı söyledim. Karabük maçında gördük istek ve arzusunu çok beğendim. Onu oyuna alırken koşarak geldi. Bazıları yürüyerek geliyor. İkinci yarı onun çıkışı olabilir. Kendine bağlı. Konya maçında da oynatacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.