Cerattepe için 40 bin imza ile buradayız

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, "Cerattepe'de çıkarılmak istenen maden nedeniyle yaşanabilecek çevre katliamına dur diyebilmek için 40 bin imza ile buradayız." dedi.

Cerattepe için 40 bin imza ile buradayız
Yayınlanma:

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Cerattepe'de çıkarılmak istenen maden nedeniyle yaşanabilecek çevre katliamına dur diyebilmek" için topladıkları 40 bin imzayı Meclise getirdiklerini söyledi.

Bayraktutan, CHP'li bazı milletvekilleri ve Yeşil Artvin Derneği temsilcileriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Artvin Cerattepe'de bir "çevre faciası" yaşandığını öne sürdü.

Yurt genelindeki Artvinlilerin de çığlıklarını duyurmak adına Meclise geldiğini ifade eden Bayraktutan, "Cerattepe'de çıkarılmak istenen maden nedeniyle yaşanabilecek çevre katliamına dur diyebilmek için 40 bin imza ile Meclisteyiz. Söz konusu maden faaliyetinin yaşam alanlarımızı yok edeceğini, Artvin'imizi yok edeceğini Türkiye'ye, dünya kamuoyuna haykırmak istiyor bu insanlar. Kendilerini burada başka sebeplerden dolayı ağırlamak isterdim ama Artvin'in üzerinde kara bulutlar dolaşmakta." dedi.

Bayraktutan, gelinen noktada Artvin'in bir maden arama girişimiyle yok olma tehdidi yaşadığını iddia etti.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan da yurt genelindeki Artvinliler'in, Cerattepe sorunu karşısında bir araya geldiğini ve yaklaşık bir aylık süreçte 40 bin imza ile Meclisin kapısını çaldıklarını söyledi.

Karahan, "Artvin yok edilmek isteniyor ve biz bu mücadeleyi kazanmak zorundayız. Bir dünya mirasını gelecek kuşaklara bırakmak adına bu mücadeleyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.