CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Kudüs'ün ortasına Trump bir bomba koydu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD'nin Kudüs kararına ilişkin, "Kudüs'ün ortasına Trump bir bomba koydu." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Kudüs'ün ortasına Trump bir bomba koydu
Yayınlanma:

İngiltere temasları kapsamında başkent Londra'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının dün akşam bütün haber kanallarına düştüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kudüs'ün ortasına Trump bir bomba koydu. Derinden yaraladı bu bizi, Ortadoğu'yu ve barışı özleyen herkesi derinden yaraladı. Nasıl olur da böyle bir yere, acının, kanın ve gözyaşının egemen olduğu böyle bir yere gelir bir bombayı koyarsınız." ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin, özgürlükleri, bağımsızlıkları ve toprakları uğruna bedel ödediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1960'larda gencecik çocuklarımız gidip Filistin Kurtuluş Örgütü ile birlikte mücadele etti. Mezarlarını orada bıraktığımız çocuklarımızın anıların hala unutmadık ve bir bomba oraya konuldu. Biz, Gazi Mustafa Kemal'in çocukları olarak, onun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlık mücadelesini hep önde tutarak ve bütün bağımsız milletlerden önde tutarak yürürken, Filistinliler de aynı mücadeleyi yaparken, oraya böyle bir bombanın konulmasını asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.

Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının yanında sonuna kadar duracağız, sonuna kadar destek vereceğiz. Trump yalnız kalacaktır, bütün dünyada yalnız kalacaktır. Kendi ülkesinde yaşadığı sorunları başka bir sorunla perdelemeye kalkıyorsa yanılacaktır. Biz Filistin halkının haklı davasının yanında duracağız, yanında olmayı da sürdüreceğiz çünkü bize bu dersi Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi. Sürekli, daima mazlum halkların yanında olacağız, bedel ödeyen mazlum insanların, halkların yanında olacağız, yanında olmayı da sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.