CHP'li Bozkurt'a Bakan Soylu'dan da tepki geldi

İçişleri Bakanı Soylu; "Bunların tek adam dediği millet, bunlar milletinden korkuyor" dedi, ayrıca açıklamalarıyla tepki çeken Deniz Baykal ve Hüsnü Bozkurt'u da eleştirdi.

CHP'li Bozkurt'a Bakan Soylu'dan da tepki geldi
Yayınlanma:

Anayasa Değişikliği için 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum çalışması kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Turgutlu’ya geldi. Turgutlu Altay Meydanında Bakan Soylu’yu kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. 
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, AK Parti ve MHP ilçe başkanları miting alanında hazır bulundu. Vatandaşa seslenen Bakan Soylu Referandum için vatandaştan evet oyu için destek istedi.
16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması çalışmaları kapsamında Turgutlu'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “denize dökme” söylemleriyle ilgili olarak, “Bu çok övdükleri sistem var ya Ahmet Necdet Sezer’i fuzuli işgal ile beraber kanunsuz, hukuksuz ve mesnetsiz bu ülkenin başında Cumhurbaşkanı olarak tuttu, zamanı bittikten sonra. Bu sistem 7 Haziran ve 1 Kasım arasında hükümetsiz götürdü, geçici bir hükümet vardı. Bu çok övdükleri, yerlere göklere sığdıramadıkları sistem, bizi Yunan görüp PKK ile işbirliği yapıp, İzmir’de denize dökeceklerini söyledikleri ve muhafaza ettikleri bir sistem. Yazıklar olsun. Deniz Baykal sana da yazıklar olsun. Demek ki Murat Karayılan’dan ben sana uzağım, demek ki Murat Karayılan bu ülkenin kanını emen, bu ülkeyi yıllardan beri evlatlarımızı ailelerimizi ülkemizi şehit acılarıyla karşı karşıya bırakan bu alçaklar bu namussuzlar bizden sana daha yakın. Helal olsun. Ne kadar insan kendini saklarsa saklasın bir gün gelir kendi kimliğini ve kişiliğini böyle ortaya koyar. Hakikaten yazıklar olsun. Üzülerek söylemek istiyorum, bir kişi siyasi hayatının finalini bu tip aymazlıkla bitirmemelidir. Çok net ve açıktır. Öteki Konya milletvekilini söylemiyorum. Bir eblehten ne bekleyebilirsiniz ki, hiçbir şey bekleyemezsiniz. Ben olacağım Yunan gavuru, düşman; ‘evet’ verenleri nereye, İzmir’e, Ege Denizi’ne dökeceksiniz. Bu çok ayıptır. Bu çok edepsizliktir. Eğer bu adam hala siyasi hayatta bulunacak ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapacaksa aynısı Deniz Baykal için de geçerlidir demek ki ben boşuna kendimi yoruyorum ya ben bu kampanya başladı başlayalı senin hukukunu savunuyorum. Nasıl kaset kumpasıyla götürüldüğünü, nasıl FETÖ’cülerin sana kaset kumpası yaptığını, senin kaset kumpasıyla beraber kimlerle iş birliği içerisinde partinin başından götürüldüğünü anlatmaya çalışıyorum demek ki bizimkisi boşuna hamallıkmış, hiç gerek yokmuş, ne hukuktan, ne adaletten, ne insanlıktan öyle mi? Bizim, topraklarımızı işgal eden Yunanlılar gibi bir muameleye muhatap olmamız lazım gelirmiş. Bu tuzun koktuğu yerdir. Başka bir şey değildir” diye konuştu.

Dış odaklara ve teröre 16 Nisan'da halk sandıkta cevap verecek
Soylu;" Özellikle Avrupa, PKK ile anlaşmış. Yani PKK-KCK terör örgütüyle anlaşmış. O anlaşma nasıl bir anlaşma, Doğu koridorundan gelecek bütün doğal ekilen uyuşturucu Avrupa’ya gidecek, Avrupa’daki bütün kimyasal ve sentetik uyuşturucular da bir pazar ülke olarak Türkiye’ye girecek. Bununla beraber bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışıyorlar. Türkiye de gençlerimizin kimliğini, karakterini, değerlerini başkalaştırmaya çalışıyorlar. PKK’ya da yılda bir buçuk milyon dolarlık destek sağlıyorlar. Bunlar mı bizim dostumuz! Bizim de uyuşturucu yakaladığımız zaman sırtımızı sıvazlıyorlar, ‘iyi yaptınız’ diye. 7 taraftan bir saldırıyla Türkiye uzun yıllardır karşı karşıya. Bu saldırılara açık hem ekonomik, hem siyasi sistemi kendileri 1960 ve 1980’de darbelerden sonra kurdular. Bu saldırıların her birinde bunu yaşadık. Muhtemelen 20-30 yıl sonra açıklanacak belgelerle diğerlerinde bu dış saldırıların ne olduğunu ve nasıl olduğunu kendi gizli belgelerinde ortaya koyacaklar. Bunu da yayınlamaların sebebi, 20-30 yıl sonra bizim gibi toplumlara korku vermeye çalışıyorlar, ‘patron biziz’ diye. İşte biz 16 Nisan’a niçin gidiyoruz biliyor musunuz, ‘patron milletir’ demek için. Bu kadar açık ve net” dedi. “Biz geleceğe bakmak istiyoruz” “Yorulduk artık” diyerek konuşmasına devam eden Bakan Soylu, “Yeni bir 15 Temmuz arkamızdan gelecek mi diye yorulduk, acaba bu ülkenin başbakanı asılacak mı diye bakmaktan yorulduk artık. Biz geleceğe bakmak istiyoruz. Elin çaresiz kaldığı zaman, şehitleri tek tek verdiğin zaman Avrupa için dost ve müttefik, Türkiye’de milli gelir 2 bin dolarken dost ve müttefik, ‘500 milyar dolar emekli maaşı istiyoruz’, ‘yok hadi bakalım geri dön yok’ dediklerinde dost ve müttefik. Ama Türkiye atak helikopterini yaptığı zaman, kendi tankını yaptığı zaman, Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, yaptığı zaman, Türk malı olan ay yıldızlı insansız hava uçağını aldığı zaman dost müttefik değil. Şimdi buna ait hep birlikte cevabı 16 Nisan’da vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Cesaretiniz varsa özerklikten bahsedin, alalım boyunuzun ölçüsünü
Bakan Soylu, konuşmasında HDP'yi eleştirdi, "PKK'nın sözde partisinden HDP'den bahsediyorum. Onun bir adamı 'T.C'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi. O şimdi hak ettiği yerde kendi tükürükleriyle kodeste uğraşsın şimdi. Şımardılar, milleti tehdit ettiler. Birisi çıktı 'sırtımızı PYD'ye dayarız, PKK'ya da dayarız' dedi. Şimdi orda duvara dayasın da görsün gününü. Biz Muş Vorto'yu, Cizre'ye özerklik ilan edeceğiz dediler. O gün afranız, fiyakanız vardı ya, hadi bakalım cesaretiniz varsa bugün özerklikten bahsedin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü. Bize acı yaşatanlara dünyanın en acımasız davranışını ortaya koymazsak, çocuklarımızın kanını yerde bırakırsak namerdiz" dedi.

Biz 300 yıldır bugünler bekliyoruz
Soylu,: “Bizim çok önemli avantajımız var. Biz eskiden eski Türkiye’yi iyi biliyoruz. Düdük çalındı zaman hizaya girenleri, namluyu görünce tornistan yapanları, ben iddiamı bitirdim diyenleri. 15 Temmuz’da Marmaris’te uçağının inip inmeyeceğini bilmeden Allah’a teslim olan ve millet iradesiyle beraber yürümeye çalışan bir liderimiz var. Belki bugün dünyanın en çok ihtiyaç olduğu konulardan bir tanesi güçlü liderliktir. Bizim güçlü bir liderimiz var. 15 yıllık tecrübesiyle, birikimiyle güveniyle beraber ve bugün tam günüdür. Eğer biz bu fırsatı bugün yönetebilirsek ve ortaya koyabilirsek bilmenizi istiyorum ki biz gelecekte söyleyeceği sözü hüküm olan bir ülke haline geliriz. Ve bu milletimizin kararıyladır. 1960’da darbe yaptılar 1965’de Adalet Partisini tek başına bu millet iktidara getirdi. 1980’de darbe yaptılar, millet Özal’ı tonton buldu, akıllı buldu 1983’de iktidara getirdi, onların önerdiğini değil. 28 Şubat’ta darbe yaptılar 3 Kasım 2002’de millet sabretti Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yaptı. Bu millet ne yapacağını çok iyi bilir. 300 yıldır bugünleri bekliyoruz artık duraklama dönemi bitti. Yeni nesil Avrupa'ya ve dünyaya Türk'ün şefkatini ve gücünü gösterecektir. Bunlar halkın sözcülerinden korkuyorlar. Tek adam dedikleri kim, tek adam dedikleri millet. Milletten korkuyorlar bunlar" dedi.

Erdoğan'sız bu mesele aşılmaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği olmadan bu meseleleri aşmakta güçlük çekeceklerini dile getiren Bakan Soylu, “İnşallah inanıyoruz ki, ülkemizin yarınlarını ve ülkemizin geleceğine güçlü ve kudretli adımlar atılır. Biz sadece bu dünya için bunları söylüyor değiliz. Benden önce de bakan vardı benden sonra da bakan olacak. Biz Elhamdülillah Müslümanız. Bizim için bu dünya imtihan dünyasıdır sınav dünyasıdır. Bizim için esas olan ahirdir gelecektir. Bizi Cenab-ı Allah bir ilke üzerinden yarattı. İyilikleri anlatacaksınız, kötülüklerden sakındıracaksınız. Bizim söyleyeceğimiz söz budur. Onun için kuvvetli olmak zorundayız. Onun için kudretli olup öteki dünyaya bu dünyadaki sorumluluklarımızı yerine getirerek gitmek durumundayız. Bizim derdimiz de budur. Şunu bir kardeşiniz olarak söylemek istiyorum; Biz Recep Tayyip Erdoğan’sız bu meseleyi aşamayız. Bu kadar basit biz aşamayız. Şimdi bir ülke kendi fırsatlarını en güçlü yanlarıyla beraber yönetmelidir. Biz bunu böyle yapmalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.