Çiftçi Recep Konuk’u bırakmıyor #KonyaHaber

Konya ve Karaman bölgesinden gelen çiftçiler, Recep Konuk’un PANKOBİRLİK Başkanlığına aday olması Konya Şeker Fabrikası’nda bir araya geldi. Çiftçiler adına Ziraat Odaları Başkanları açıklama yaptı

Çiftçi Recep Konuk’u bırakmıyor #KonyaHaber
Yayınlanma:

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağan genel kurulunda aday olmayacağını açıklamasının ardından sivil toplum kuruluşları Konuk’u bu kararından vazgeçirmek için Konya Şeker Fabrikası Kampusu’nde bir araya geldi. Konya’nın 31 ilçesinden gelen çiftçilerin yanı sıra Karaman ve Aksaray gibi çevre illerden de çiftçiler de eyleme katıldı.

BAŞKANIM BİZİ BIRAKMA

Çiftçilerin bir araya geldiği eylemde ilçeler ve çevre illerden gelen Ziraat Oda Başkanları çiftçilere hitap etti. Çiftçilere hitaben konuşan Başkanlar Recep Konuk’a çağrıda bulunarak başkanlığa tekrar aday olmasını istedi. Konuşmaların ardından çiftçiler fabrikadan Anadolu Birlik Holding binasına yürüdü. Yürüyüş esnasında traktörler de çiftçilere eşlik etti. Çiftçiler yürüyüş esnasında “Başkanım bizi bırakma” şeklinde tezahüratlar attı.

İTİBAR GÖRÜYORSAK RECEP KONUK SAYESİNDE

Yürüyüşün ardından Holding binası önüne gelen çiftçiler uzun süre Recep Konuk’un çıkması için bekledi. Tezahüratlarla birlikte Konuk’u bekleyen çiftçiler “Biz çiftçiler daha önce bu kadar itibar görmüyorduk. Çiftçilerin malları para etmiyordu. Recep Başkanımız geldi, her şeyi düzeltti. Eğer bugün itibar görüyor ve hala çiftçilik yapabiliyorsak Recep Konuk sayesindedir. O giderse eski günlerimize geri döneriz” şeklinde açıklamalar yaptı.

AĞLAYARAK KONUŞTU

Recep Konuk daha sonra, holding önüne gelerek, çiftçilere açıklama yaptı. Recep Konuk'u gören çiftçiler, Konuk'a sarılarak ağladı. Konuk, zor bir süreç yaşandığını belirtti. Konuşurken, ağlamaktan kendine hakim olamayan Konuk, hep dir durduğunu söyledi. "Bu kararı alırken çok zorlandım" diyen Konuk, "Bu kararı, acele ile almadık. 4 yıldır sürekli var olan bir karardı. Anadolu adına savaştım. Mührü çiftçimiz ile birlikte vurduk. 50'ye yakın kurum çalışıyor. Yalan yanlış bilgiler dolanıyor olabilir. Bugüne kadar 3.8 milyar dolarlık yatırım yaptık. 10 dönüm alanımızı bin dönüm yaptık. Çok az bir borcumuz var. Kurumun ekonomisi iyi bilinmeli. Kurum zarar görmesin diye kurumun önünde değil, yanında olacağım. Ben de faniyim. Ben olmadan da bu kurum yürür. Yarın ne olacağını bilmiyoruz.

KURUMUN ALTINI OYANLAR VAR

Benim aldığım hiçbir karar, üreticinin ve tüketicinin aleyhine olmaz. Bana müsaade edin, kurumun ayakta kalmasının formülüne bakıyorum" diyen Konuk, "Hükümetten müsaade aldım. Bazı şeyleri bir müddet ileri taşıyabiliriz. Şahsım adına hiç karar almadım. Bu kurum sadece Konya'nın değil, bütün Türkiye'nin büyük bir değeri. Çok duygu yüklüyüm. Çiftçinin yüreğini biliyorum. Dünü ve bugünü biliyorum. Konya Şeker benim evladım gibi. Kararımın nelere sebep olacağını birlikte görüceğiz. Önümüzdeki günlerde her şey şekillenecek. Küçük menfaatlerinden dolayı, bu kurumun altı oyulmamalı. Oydurtmamak için varım. Oyunları birlikte bozacağız" açıklamalarında bulundu.

Mehmet Bedenli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.