“Cinsel ilişkiyle bulaşan rahatsızlıklardan utanılmamalı”

Son zamanlarda erken yaşta cinsel ilişki ve çok eşlilikle birlikte artan, cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklara karşı Dr. İsmail Örs vatandaşlara bilgi verdi

“Cinsel ilişkiyle bulaşan rahatsızlıklardan utanılmamalı”
Yayınlanma:

Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İsmail Örs cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisi olduğunu belirtti.

 

“TEDBİRİ ALINMALI”

Dr. Örs, “Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ilişki sonrası ortaya çıkan bir durumdur. Mantar, bakteri, virüs ve parazitler rahatsızlıklara neden olur. İlişki ve ilişki sonrası ortaya çıkar. En fazla görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklar; bel soğukluğu, genital uçuklar, enfeksiyonlar, AİDS, sifiliz ve hepatit b’dir. Hastalığın bulgusuna baktığımızda ise erkeklerde ağrılı idrar yapımı, genital bölgedeki ağrılar, siğil ve uçuklardır. Kadınlarda ise süt kesilmesi adı verilen akıntılar ve düzensiz kanamalar olarak bahsedebiliriz. Erken yaştaki cinsel ilişki ve çok eşlilik maalesef son zamanlarda cinsel yolla hastalıkların artmasına neden oldu. İlişki sırasında kondom ve prezervatif kullanmak tamamen korumasa da raharsızlıklara karşı tedbir olarak sayabiliriz” dedi.

 

“KISIRLIĞA SEBEP OLABİLİR”

Dr. İsmail Örs, rahatsızlığın yayılmadan doktora gelmekten çekinilmemesi gerektiğini hatırlatarak, “Hastaların sıkılmadan hekimlere gitmelerini öneriyoruz. Çünkü sağlığımızı ilgilendiren bir durumda utanmak ve doktora gitmemek doğru değil. Özellikle bazı siğiller çok hızlı yayılabiliyor. O yüzden rahatsızlığı yaşayan kişilerin bir an önce bizlere başvururlarsa yardımcı olabiliriz. Tedavisi olan bir rahatsızlık olduğu için çekinmelerine de gerek yok. Bel soğukluğu hastalığı son zamanlarda azalsa da tehlikeli olduğunu belirtmem gerekiyor. Hatta tedbir alınmazsa kısırlığa kadar götürebilir” diye konuştu.

 

Son olarak Dr. Örs kişilerin sadece kendilerinin değil eşlerinin de bilinçli olması gerektiğini ve periyodik zamanlarda bazı testlere girilmesi gerektiğini ifade etti. (Ufuk Kendirci)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.