Cloud DNS İşinize Gelir

Cloud DNS İşinize Gelir

Cloud DNS İşinize Gelir
Yayınlanma:

Mükemmel bir web tabanı arıyorsanız Cloud DNS İşinize Gelir. Zira cloud dns hemen hiçbir şeyden etkilenmez ve %100 açık bir web sunucusu sağlar. Öncelikle DNS nedir sorusuna cevap verelim, bunun ardından cloud teknolojisinden de bahsederek konuyu daha anlaşılır hale getireceğiz. Tabii konunun diğer önemli bileşeni olan CDN hizmetinden de bahsederek ilerleyeceğiz.

DNS, Domain Name System anlamına gelmektedir. Bildiğimiz gibi, her internet sitesi bir alan adına sahiptir. Aslında internet sayfaları alan adları olmadan da çalışabilir, ancak bu durumda Sitenin internet protokol adresi, yani IP numarası sadece siteye ait statik bir ip olmalı ve paylaşımlı kullanılmamalıdır. Dünyada mevcut IPV4 teknolojisi ile bütün web sitelerini adresleyecek müstakil ip tanımlanamamaktadır. IPV6 teknolojisi ile birlikte bu seviyeye ulaşılmaya çalışıyor olsa da, bundan çok daha efektif ve ekonomik teknolojilerden olan CDN ve teknolojileri hali hazırda aktif biçimde kullanılabilmektedir.

Her web sunucusunun bir IP adresi olmak zorundadır. Bu sunucunun içerisine binlerce web sitesi DNS uyarlamaları ve Nameserver tanımlamaları yapılarak yerleştirilebilir. Bütün siteler aynı ip yi kullanır ancak, farklı alanlara yönlenirler. Bunu sağlayan sistem DNS sistemidir. İşte  Cloud Dns ve altyapıları, internet sitesinin en uygun sunucuya yönlendirilmesini ve hiçbir zaman kesilmeden ve yavaşlamadan çalışmasını sağlayan teknolojilerdir.

İnternet global bir teknolojidir. Bir internet sitesinin dünyanın her yerinden erişilebilir olması sistemin doğasının gereğidir. Ancak ne yazık ki sitenin bulunduğu sunucuya uzaklaştıkça siteye erişim zorlaşır ve hatta imkansızlaşır. Örneğin, Türkiye’de herhangi bir sunucuda kurulu bir internet sitesine Amerika’dan bağlanmak istediğinizde ciddi bekleme süreleriyle hatta çözümlenemeyen DNS’lerle karşılaşabilirsiniz. Cloud Dns bu sorunu ortadan kaldırır. Web sitesi birden fazla sunucu üzerinde çalışmakta olduğundan, bağlanan kullanıcıya en yakın sunucu adreslenip çözümlenir ve kullanıcı erişim problemi yaşamaz. Örneğin, Facebook, Twitter gibi merkezileri Amerika’da olan çok fazla kullanıcıya sahip sitelerin çalışabilmesi bu sistem sayesinde mümkün olabilmektedir. Bu kadar kapsamlı yazılımları sıradan bir web teknolojisinin çalıştırması söz konusu değildir. CDN sayesinde statik içeriği farklı sunuculara dağıtılan sitenin, veritabanı ve dosya sistemi de dağıtılarak yüksek hız ver sürekli erişilebilirlik sağlanır. Ayrıntılı bilgiye   adresinden ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.