Çocuk Oyun Kütüphanesi Öğretmenler Günü'nde açılacak

Sivas'ta yapımı tamamlanan ve 5,5 milyon liraya mal olan Çocuk Oyun Kütüphanesi'nin açılışa hazır olduğu belirtildi

Çocuk Oyun Kütüphanesi Öğretmenler Günü'nde açılacak
Yayınlanma:

SİVAS (AA) - Sivas'ta yapımı tamamlanan Çocuk Oyun Kütüphanesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hizmete açılacağı bildirildi. 

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Akdeğirmen Mahallesi'nde geçen yıl temeli atılan ve 2-14 yaş arası çocuklar ile ailelerinin sosyal ve kültürel hayatına büyük ölçüde katkı sağlayacak olan kütüphaneyi inceledi. 

Çocuk Oyun Kütüphanesi'nin, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı sosyal ve kentsel mali destek programı kapsamında Sivas İl Özel İdaresi adına Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanarak sunulan proje kapsamında yapıldığını ifade eden Ayhan, yaklaşık 5,5 milyon lira olan maliyetin 864 bin lirasının ajans tarafından karşılandığını anımsattı.

Ktüphanede iç tefrişat çalışmalarında sona yaklaşıldığına işaret eden Ayhan, Sivas'ta çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri sosyal bir projeyi tamamladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gelişen ve değişen Sivas'a yakışan bir proje oldu. İç Anadolu Bölgesinde hiçbir yerde olmayan ve çocukların kış mevsiminde hoşça vakit geçirebileceği önemli bir alan oldu. Çocuk Aktivite Merkezimiz, bölgede hem güvenli bir ortam oluşması, hem de okullar bölgesine renk katması adına ayrı bir önem taşımaktadır. Bu proje ile amacımız çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren kütüphaneye ve oyuna alıştırmak, aileleri ile iletişim kurarak okuma alışkanlığını ve oyun sevgisini kazandırmaktır. Böylece çocukları yaşam boyu öğrenme ve sosyal alandaki becerilerle donatarak, onların topluma katılımlarını ve katkıda bulunmaları sağlanacaktır. Çocuk Oyun Kütüphanesinde, 2-7 yaş arası çocuklar için oyuncak odası, oyuncak müzesi, oyuncak tamirhanesi, ayna odası, soft play oyun alanı, panaromik 8D sinema, çarpışan arabalar, kayak similasyon aletleri, smilatörlü oyunlar, buz pateni pisti ve heyecana yönelik oyun alanlarının yanı sıra dinlenme ve kafe bölümleri de yer alacaktır." 

Ayhan'a incelemeleri sırasında İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Özel İdare Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı izleme uzmanları ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi personelleri eşlik etti.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.