Çok şükür

Türk seyircisinin yıllarca şikayetci olduğu evlenme programlarına nihayet RTÜK tarafından belli kıstaslar geldi. Geleneksel Türk aile yapısı üzerinde derin tahribatlar yaratan bu tür programlar artık belli bir düzene girecek.

Çok şükür
Yayınlanma:

 

Format itibariyle yabancı televizyonlardan alınma bu tür programlar Türk kültürüne ve aile yapısına adeta saldırı yapmaktaydı. RTÜK’e en çok şikayet bu tür programlardan geliyordu. Ancak yine ne yazık ki, gündüz kuşaklarının en çok seyredilen programları da bu tür yayınlar oluyordu.

 

Reyting uğruna bir çok televizyon kanalında yayınlanan  evlenme programları, daha sonra belli oldu ki, maaşlı sahte gelin ve damat adayları tarafından kurgulanmıştır. Sürekli birbirine saldıran, evlilik için para, mal, mülk ve güç isteyen bu arsız tipleri artık televizyonlarımızda görmeyeceğiz.

 

“Bir çay içelim mi?” diyerek başlayan bu programlarda aslında evlilik kurumuna açık bir saldırı olmaktadır. Hepsi sorunlu ve problemli ailelerin çocukları olan bu programların konukları, evlenme müessesesini de evcilik oyununa çevirmişlerdi.

 

 

Seviyesiz ve sevgisiz bu tür programlar, gençlerimize de çok kötü örnek olmaktaydı. Aile kurmanın ve evlenmenin kutsallığı adeta ayaklar altına alınıyor, insanlar duygusuz ve sevgisiz birlikteliklere doğru yelken atıyordu. Bu tür programlarda evlenenler, daha sonra Aile Mahkemelerinde boşanıyorlardı.

 

RTÜK tarafından bu tür programlara belirli seviye ve düzen gelmesi çok güzel bir davranış oldu. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kötü örnek olan bu tür programlar tamamen yayından kalksa daha iyi olur. Ancak yine de bu tür programlara RTÜK tarafından el atılması ve kurulun gözünün üzerlerinde olmasına bile şükür ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.