Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs için sert sözler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ABD'ye sert çıktı, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Eğer böyle bir adım atılacak olursa İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nin 5-10 gün içinde İstanbul'da toplayacağız" dedi. Erdoğan İsrail'le diplomatik ilişkilerin koparılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs için sert sözler
Yayınlanma:

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Günlerce kamuoyunu aldatan şahsın ipliğini pazara çıkardık. Cumhurbaşkanının ve yakınlarının bu tür dolandırıcılıklarla asla işi yoktur. Yurtdışına gönderilmiş para söz konusu değildir. Belge diye salladığın kağıt parçalarında böyle bir bilgi bulunmuyor. Çağrımı yineliyorum. Şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı Cumhurbaşkanlığından ayrılacaktım. Aynı onurlu tavrı kendisinden bekliyorum. 

Bu zar şimdi de Zarrab davasıyla ilgili açıklama yapacakmış . Amerika'daki dava hukukla, ticaretle yakından uzaktan ilgisi olmayan bir cambaza bak cambaza oyunudur. Bu davayla bir taşla çok kuş vurulması hedefleniyor. Davanın projesini merikan yönetimindeki bir gruba aittir. Malzemelerin temini de CHP ve FETÖ'ye verilmiştir. Suriye ve Irak'ta ülkemiz alyehine projeye hız verilmek isteniyor. Seyrine baktığımızda bu davanın ülklemizi bölgedeki kazanımlarından vazgeçirmek için şantaj amacıyla gündemde tutulduğu görülüyor. Davanın konusu Amerikan'ın İran'a uyguladığı yaptırımları delinmesine yönelik bir durumu ortaya çıkarmaktır. Davanın sanıkları kara para aklamak, ambargoyu delmekle suçlanıyor. İddianameye göre Türkiye İran'dan aldığı doğalgazın parasını bir takım yol ve yöntemlerle İran'a aktarmış. ABD'ye komplo kurmakla suçlanıyor.

"ÜLKEMİZİ KARALAMAYA YÖNELİK MİZANSEN"

Duruşmalarda davanın asıl konusu üzerinde hiç durulmadan ülkemizi karalamaya yönelik bir mizansen sergilenmektedir. Bu fotoğraf bize şunu anlatıyor: Ortada FETÖ ve anamuhalefetin güdümündeki çevrelerin iddia ettiği gibi bir yolsuzluk davası yoktur. Özünde de böyle bir iddia söz konusu değildir zaten de olamaz. Nasıl 17/25 Aralık'ta yolsuzluk görüntüsü altında anaysal düzeni yıkma çabası varsa ABD'deki davada aynı amacu uluslararsı alanda gerçekleştirme niyeti vardır.

"TÜRKİYE'YE KOMPLO KURULDU"

Komplo iddiası doğrudur ama komplo Türkiye'ye kurulmuştur. ABD'ye sesleniyorum; Hala 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi anlayamadınız mı?Şu anda Türkiye'nin yargısı bunların bütün suçlarını yargılayıp ağırlaştırılmışl müebbete mahkum ederken, dosyaları size gelirken siz hala neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? Şu anda bu dava ile bunların da ilişkisi olduğunu görmeniz lazım. 

"DEAŞ MİLİTANLARI MISIR'DAKİ SANA ÇÖLÜNE SÜRÜLECEK"

Kimsenin Türkiye gibi bir ülkeyi ABD içsiyasetindeki çekişmelerin malzemesi haline getirmeye hakkı yoktur. Sırf Türkiye'nin operasyonlarına engel olmak için bu terör gücünü ABD'nin koruması altına alan bir ülkenin biz müttefikliğini nasıl kabul edeceğiz? Rakka operasyonundaki DEAŞ militanlarıın sürüleceği yer Mısır Sana çölüdür. Bizi Amerika'da çarmığa girişiminde bulunanların burnumuzun dibinde terör devleti kurma girişimini seyredecek değiliz. Biz Özgür Suiye Ordusu'nu ey Amerika sizinle kurduk ya! DEAŞ'a karşı beraber kurduk. Siz şimdi ÖSO'yu da bir tarafa koyun SG'yi kurduk deyin. Sakın ha YPG demeyin PKK demeyin. Ne deyin? SDG deyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.