Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lozan konusunda hala anlaşılmayan bazı incelikler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lozan konusunda zannediyorum hala anlaşılmayan bazı incelikler var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lozan konusunda hala anlaşılmayan bazı incelikler var
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanYunanistan ziyareti çerçevesinde görüştüğü Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulo ile birlikte yaptığı açıklamada, "Lozan konusunda zannediyorum hala anlaşılmayan bazı incelikler var." ifadelerini kullandı.

Batı Trakya'daki Müslümanların baş müftülerini hala seçemediğine dikkati çeken Erdoğan, "Nasıl oluyor da Lozan Anlaşması'nın uygulamada olduğunu söylüyoruz. Demek ki Lozan uygulamada değil." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın açıklanan kişi başına milli gelirine bakıldığında 18 bin dolar civarında olduğunu, Batı Trakya halkının ortalama kişi başına milli gelirinin ise 2 bin 200 dolar civarında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Yatırım noktasında, atılması gereken adımlar noktasında gerekli olan destekler onlara verilmemektedir, bir ayrımcılık orada söz konusudur. Türkiye'de benim Rum vatandaşlarıma yönelik böyle bir uygulama göremezsiniz. İbadethaneleri noktasında en ufak bir ayrımcılık göremezsiniz ama Batı Trakya'da bırakın bunları, Türk kelimesinin yazılmasını dahi hazmetmek mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.