Cumhurbaşkanından Gökcem'e özel ilgi…

Geçtiğimiz günlerde Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gökcem Cafe Restoran personelleri olan Down Sendromlu gençler ile yakından ilgilendi ve uzun süre kendileri ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanından Gökcem'e özel ilgi…
Yayınlanma:

Sadece Konya'da değil Türkiye'de personellerinin yarısından fazlasının Down Sendromlu gençlerin oluşturduğu tek 'Korumalı İşyeri' olma özelliğini taşıyan Gökcem Cafe Restoran açıldığı günden bu ya Konya'ya gelen tüm misafirlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

 

Gökcem personellerini kabul eden son misafir ise bir dizi açılış ve Konya halkı ile buluşmak için şehrimizi onurlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idi.

Meram Belediyesi Hizmet Binası'nın açılışında Gökcem Cafe elemanları olan Down Sendromlu gençler Gökhan Devecioğlu, Mustafa Bayramlar ve Esra Ortakalaycı ile birlikte Gökcem Cafe kurucusu Yasemin Devecioğlu'nu da  özel olarak kabul eden ve onlarla uzun süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gençlerde büyük sevgi gösterisinde bulundu.

 

Gençlerin içinde bulunduğu sorunları ve çalışma alanında yakaladıkları başarıyı kendilerinden dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökcem Cafe'nin yakaladığı başarıdan dolayı emeği geçenleri kutladı. Özellikle Down Sendromlu gençlerin bu işyeri sayesinde kendi kendilerini idare edebilen, asgari ücretin üstünde maaş alan ve ailelerine maddi külfet olmaktan ziyade kazandıkları ile maddi destek sağlar konumuna gelmelerinin büyük bir başarı olduğunu özellikle ifade eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan,  bu tür korumalı işyerlerinin önemi dikkat çekerek Down Sendromlu gençlere böylesine bir iş imkanı sağlayan ve bu güzel kurumun kurucuları olan Uğur ve Yasemin Devecioğlu çiftine  teşekkür etti.

 

Gökcem Cafe ve Restoran kurucusu Uğur ve Yasemin Devecioğlu çifti ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere özel zaman ayırmasının ve uzun süre sohbet etmesinin son derece sevindirici olduğuna dikkat çekerken, "Türkiye'de tek Korumalı İşyeri olma özelliğini elinde bulunduran işletmemiz de görev yapan gençlerimizin amaçları kendilerinin de bu toplumda var olduklarını ve işlerinde ne kadar başarılı olduklarını gösterebilmek. Bizim tek hedefimiz bu işyerinin sadece Konya'da değil Türkiye'de tek olduğunu herkesin kabul etmesi ve gençlerimizin neleri başardıklarını görmeleri" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.