Çumra’da sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor

Çumra Belediyesi tarafından şehrin çeşitli noktalarına sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturdu. Özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmamaları için oluşturulan beslenme noktaları Çumra belediyesi tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor.

Çumra’da sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor
Yayınlanma:

Konuyla ilgili olarak Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz şunları söyledi;

“2016 yılı içerisinde yapılan bir ankette Çumra ilçemizin en büyük sorunlarından biri olarak başı boş hayvanların vermiş olduğu rahatsızlıktı. Hızlı bir şekilde Konya Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Ümit Sürmeli hanımla beraber bir çözüm bulmak için çalışmalar yaptık ve hayvanların ilçe dışında beslenme noktalarının oluşturulması gerektiği kanaatine varıldı ve ilçe dışında altı adet beslenme noktamızı oluşturduk. Bununla beraber Büyükşehir Belediyemizle irtibatlı olarak 2017 yılı içerisinde 281 hayvanımıza kısırlaştırılarak aşılanması ve kulak küpesi takma işlemi yapıldı. Yine sokaklardan topladığımız ve tedavi işlemleri yapılan 56 hayvanımızı sahiplendirdik. Bu beslenme noktaları hayvanların gece saatlerinde yiyecek aramak için ilçe içerisine girmesinin önüne büyük ölçüde geçilmiş oldu. Doğa, Hayvanlar kedisiyle köpeğiyle bir bütün ve hakikaten ilçemizin de ülkemizin de bereket kaynağıdır. Bizlerde elimizden geldiğince sokak hayvanlarını korumaya sahip çıkmaya çalışacağız. Ben burada bizlere destek olan Konya Doğa ve Hayvanları Koruma derneği başkanı Ümit Sürmeli Hanıma ve en önemlisi bu hayvanların toplanması ve tedavisi aşamasında bizlere destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Başkan Oğuz son olarak İlçemize Büyükşehir Belediyemizce kazandırılacak olan Hayvan Barınağının bakanlık onayları ve resmi işlemleri sonuçlandı en kısa zamanda inşallah yapımına başlanacak dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.