Darbe girişiminden önce Öksüz'le görüşen astsubay tutuklandı

Aydın'da, FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanması soruşturmasında, darbe girişiminden 3 gün önce firari Adil Öksüz ile görüşen astsubay E.O'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Darbe girişiminden önce Öksüz'le görüşen astsubay tutuklandı
Yayınlanma:

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖTürk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSKkripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 13'ü daha tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında asker ve sivil imamların da bulunduğu 17 şüpheli daha emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Aralarında FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 3 gün önce örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz ile görüşen astsubay E.O'nun bulunduğu şüphelilerden 13'ü tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 6 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

Operasyon

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik Aydın merkezli 17 ilde 12 Aralık'taki operasyonda aralarında albay, yarbay gibi üst rütbeliler ve mahrem imamların da bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan bir mahrem imam ve astsubayın, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 3 gün önce örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz ile Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde görüştükleri belirtilmişti. 18 Aralık'ta adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 4'ü tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.