Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Yayınlanma:

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde doktorlarla birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

İbiş, 33 gündür hastanede tedavi gören, yoğun bakımdaki Baykal'ın genel durumunun iyi ve bilincinin açık olduğunu söyledi.

Baykal'ın yazı yazdığını ve kısa cümleler kurduğunu dile getiren İbiş, "Bazı soruları anlamlandırabiliyor. 'Neşet Ertaş kimdir' dediğimiz zaman, onun Bozkır'ın tezenesi olduğunu ve türküsünün ismini de söyleyebiliyor. Doğum tarihi olan '20 Temmuz nedir' diye sorduğumuz zaman Kıbrıs Barış Harekatı'nın olduğunu da söylüyor. El, kol, boyun hareketleri iyi durumda." değerlendirmesinde bulundu.

İbiş, Baykal'ın kısa süreli olarak oturmaya da başladığını ifade ederek, "Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarımız da başladı. Meslektaşlarımız, hekim arkadaşlarımız özveriyle onun tedavisi için çaba gösteriyor. Deniz Bey'e de teşekkür ediyorum. Bu sürece çok uyum sağlıyor ve iyi yolda ilerliyor." dedi.

"Oturuyor, konuşuyor ve yazıyor"

Tedavi sürecinin uzun süreli olduğunu vurgulayan İbiş, bu sürecin sabırla takip edilmesi gerektiğini söyledi. İbiş, ziyaret yasağının halen devam ettiğini belirterek, enfeksiyon risklerine karşı bu yasağın devam edeceğini dile getirdi.

Prof. Dr. İbiş, acil bir gelişme olmaması durumunda bir sonraki açıklamalarını bir hafta sonra yapmayı planladıklarını söyledi.

"Şimdilik yoğun bakım ünitesinde"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İbiş, "Deniz Baykal ile artık sözlü iletişim mi kuruyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Hem sözlü hem de yazılı iletişim kuruyoruz. Sorduğumuz zaman bazı sorulara kısa cümlelerle cevap verebiliyor. Fizik tedavi aşaması yoğunlaşarak devam edecek. Çünkü uzun süre yatan hastalarda kasların tekrar gücüne kavuşması için oluşabilecek hasarların tedavisi için mutlaka fizik tedavi uygulamaları yoğunlaşarak devam edecek." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin Baykal'ın ne zaman normal servise alınacağına ilişkin sorusu üzerine ise İbiş, "Şu anda yoğun bakımda devam edecek. Yakından takip edilmesi gerekiyor. Deniz Bey'in hem kimliği itibarıyla hem de tedavinin çok daha başarılı olması için şimdilik yoğun bakım ünitesinde kalmasını arkadaşlarımız tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.