Diltaşlı öğrenciler Shell Eco-Marathon’a hazır

Her yıl çok sayıda ülkeden binlerce öğrencinin katılımıyla yapılan Shell Eco-Marathon’da bu yıl da Diltaş Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden oluşan bir takım yarışacak.

Diltaşlı öğrenciler Shell Eco-Marathon’a hazır
Yayınlanma:

“Boss” adını verdikleri araba projesi üzerinde yoğun bir çalışma içerisinde olan öğrenciler, 27-29 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek yarışmada yer alacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diltaş Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Selma Salar, “Shell Eco-Marathon gençleri, geleceğin enerji alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye, tasarlamaya, üretmeye ve test etmeye teşvik etmek için düzenlenen uluslararası bir yarışmadır" dedi. Tasarımlar ve teknik bilgiler sayesinde 1 kwh enerji ya da bir litre yakıt ile en uzak mesafeyi kat eden takımların ödüllendirildiğini ifade eden Salar, "Takımlar yarışa ‘prototip’ ve ‘şehir konsepti’ adlı iki kategori altında katılabiliyor. Bu anlamda lisemizin 11. sınıf öğrencilerinden oluşan ‘Spc Project’ adlı ekip, prototip kategorisinde yarışmaya katılacak. Takımın liderliğini yapan A. Eymen Yarar adlı öğrencimiz, arkadaşları ile yoğun çalışma temposuyla ‘en az yakıtla, en çok kilometre’ düşüncesiyle bu yarışmanın hazırlıklarını tamamlamak üzereler. Bu proje ile Diltaş Eğitim Kurumlarının Konya ve Türkiye’nin adını bir kez daha uluslararası platformda duyuracaklarından hiç kuşkumuz yok. Projeye sponsor olan Diltaş Eğitim Kurumları olarak Türkiye’deki 10. yılını kutlayan Shell Eco-Marathon’a katılacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Melek Sarıtaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.