Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlid Kandili açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu sene 29 Kasım'da Mevlid Kandili gecesinin daha canlı etkinliklerle birkaç güne yayarak ve konferanslar, paneller düzenleyerek bir başlangıç yapacaklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlid Kandili açıklaması
Yayınlanma:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi, güncel konuları değerlendirdi.

Erbaş, Kutlu Doğum Haftası'nın, "terör örgütü FETÖ'nün elebaşının doğum gününe denk geldiği iddiaları"na ilişkin şunları kaydetti:

"Kutlu Doğum Haftası, 1989 yılından itibaren her yıl kutlanmış. Hicri takvime göre bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle 6 sene boyunca kutlanmış. Yaz mevsimine denk geldiği ve verimli etkinlikler yapılamadığı için nisan ayına alınmış. Nisan ayına alındıktan sonra 5-6 sene kutlanmış. Kandil, daha sonra tekrar haziran ayına denk gelince, nisan ayından tekrar haziran ayına alınmış. Hicri takvime göre kutlanmaya başlanmış. Nisan ayına denk geldiğinde orada dondurulmuş. Bu uygulama ilk değil."

"Bütün dünya Mevlid Kandili'ni, hicri takvime göre kutlarken Türkiye neden yapmıyor?" şeklinde eleştiriler aldıklarını aktaran Erbaş, "2017 yılının Kutlu Doğum Haftası kutlandı. 2017 yılının 29 Kasım'daki Mevlid Kandili gecesi biraz daha canlı etkinliklerle, belki birkaç güne yayarak, konferanslar, paneller düzenleyerek bir başlangıç yapacağız. İnşallah 2018 yılında, 19 Kasım'da Mevlid-i Nebi Haftası şeklinde kutlanmaya başlayacak. Hicri takvime göre değişecek." diye konuştu.

"Suriyeli imamlara hizmet içi eğitim veriyoruz"

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terörden temizlenen bölgelerde din hizmetlerinin yürütülmesine katkı sağlamak üzere bazı müftüleri görevlendirdiklerini kaydeden Erbaş, "108 kadar caminin tamirini gerçekleştirdik. Bu bölgedeki camilerde bin civarında Suriyeli imam var. O imamlardan bir kısmını Türkiye'ye getirerek, Gaziantep'te 15 günlük hizmet içi eğitime aldık. Programda alanında uzman Türk ve Suriyeli hocalar eğitim verdi. Bu çalışmamız önümüzdeki dönemde de devam edecek." diye konuştu.

"Bağımlılıkla Mücadelede Diyanet'in Rolü"

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Cami ve Cemaat Sempozyumu, Aile Forumu Sempozyumu ile Bağımlılıkla Mücadelede Diyanet'in Rolü Sempozyumu düzenleyeceklerini aktaran Erbaş, bağımlılık konusunda özellikle gençlerin uyarılması gerektiğini söyledi.

Erbaş, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları protokoller çerçevesinde manevi alandaki boşlukları Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bilgilendirme noktasında doldurmaya çalışacaklarını dile getirdi.

"4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticileri sertifika alacak"

Erbaş, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarını çok önemsediklerini belirterek, "80 bin öğrencimiz var ama yeterli değil. Talepleri karşılayabilsek şu anda yüz binlerce öğrencimiz olması gerekiyor. Ama bunun için öğretici yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve bazı üniversitelerle iş birliği yaparak sertifika programları açacaklarını bildiren Erbaş, o sertifikayı alan öğreticinin 4-6 yaş grubu Kur'an kursunda görevlendirileceğini söyledi.

"UİP öğrencilerinden FETÖ ile iltisaklıların ilişikleri kesildi"

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında 16 ülkeden 570 öğrencinin Türkiye'de 7 ilahiyat fakültesinde eğitim gördüğünü dile getiren Erbaş, "Yurt dışından gelen öğrencilerimizi de FETÖ konusunda bilgilendiriyoruz. Onların içinden FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olduğu değerlendirilen öğrencilerin ilişikleri ve bursları kesilmiştir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.