Dizi oyuncusu Rıza Sönmez sanatçıların köyünde

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde kurulu bulunan Sonsuz Şükran Köyü’nü ziyaret eden dizi ve sinema oyuncusu Rıza Sönmez, “Sonsuz Şükran Köyü’nde bir kerpiç evim yok ama benim gönül evim burada” dedi.

Dizi oyuncusu Rıza Sönmez sanatçıların köyünde
Yayınlanma:

Sanatçıların kerpiç evlerinin yer aldığı Sonsuz Şükran Köyü’ne bu yıl 7’incisi düzenlenen festival kapsamında gelen Sönmez, köyün kurulduğu 7 yıldan bu yana çok sayıda insana ulaştığını belirterek, “Üstelik ulaştığı insanlar, sadece sinemaya ya da sanat entelektüelleri değil, burada yaşayan insanlara da ulaştı. Ve o insanlarla beraber de işbirliği üretti” diye konuştu. Sonsuz Şükran Köyü’ne bu yıl 5’inci kez geldiğini hatırlatan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen geride kalan sanatçı festivaline de değinen Sönmez, bunun yıllardır başarıyla devam ettirildiğini söyledi. Bir festivalin başarılı olmasının en önemli kriterinin aslında yapıldığı yerle hangi bağları kurduğu olduğunu dile getiren Sönmez, şöyle devam etti:
“Sadece seyirci sayısı ile ilgili bir şeyden söz etmiyorum, neyi konu edindiği, o konu edindiği şeyle oradaki yerlilikle o bağın ne çerçevede olduğudur. Sonsuz Şükran Köyü, bu çerçevede bunu çok iyi kurmuş festivallerden biri; daha da derinleşir umut ederim. Bu projeye çok daha güçlü bir destek olursa, bunun hem bir kısmı maddi, bir kısmı lojistik, bir kısmı sponsorluk çerçevesinde emin olun ki buradan başlayan ve dünyaya çok daha güçlü bir sözün söylendiği bir festival olacaktır. Şu an bulunduğumuz coğrafya binlerce yıl önce festivaller yapan, entelektüel festivaller yapan yerdi, buradaki anfi tiyatrolarda bağ bozumunu gerçekleştirmiş olan buranın yaşayan insanları bir araya gelirdi ve onlar bugün entelektüel metinler dediğimiz metinleri oynarlardı ve hayata, evrene şükranlarını sunarlardı. Bugün burada yapılan şey, kökleri olan bir şeydir, gelecekte de sonuçları olacaktır. Olası siyasi iradenin desteklemesinin en büyük faydası olacak olan işlerden biridir burası, umut ederim artarak ilgileri devam.”
Sönmez, devam eden yeni proje çalışmalarına da değinirken, şu an hazırlıkları süren bir sinema projesi olduğunu söyledi. Bir dizi projesinde ertelemenin söz konusu olduğunu ifade eden Sönmez, “Ama benim çektiğim bir dökü-drama, dramatik belgesel projem var Kars’ta çektim onu, tamamı amatör oyunculardan oluşan bir proje oldu. O iş de bitti, önümüzdeki zaman onun festival yolculuğu olursa bir süre devam edecek, sonra ardından bir başka projem var onun çekimlerine başlayacağım, oyunculuk dışında da yönetmenlikle ilgili çalışmalarım devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.