Doğalgazda enerji tasarrufu sağlanacak

Yoğuşmalı kombilerin yayımlanan yeni yönetmeliğe göre bundan böyle kullanımında yoğuşmalı teknolojiye uygun olması zorunlu hale gelecek.

Doğalgazda enerji  tasarrufu sağlanacak
Yayınlanma:

 

Yoğuşmalı kombiler zorunlu hale geliyor. Türkiye’de 400 kilovata kadar ısıtma kapasiteli olarak üretilen veya ithal edilen kombi ve kazanların yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle yoğuşmalı teknolojiye sahip olması zorunlu olacak. Yoğuşmalı kombilerde bu zorunluluk nedeniyle doğalgaz kullanımının da etkileneceği öngörülüyor. 

“ENERJİDE YÜZDE 25 TASARRUF”

Yönetmeliğe ilişkin görüşlerini dile getiren kombi satıcısı Arif Ramazan Ev, yoğuşmalı kombilerdeki bu yönetmeliğin doğalgaz kullanımında yüzde 25 tasarruf sağlanacağını söyledi. Ev,“ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bu yönetmeliği getirmesiyle birlikte enerji kullanımını zorunlu hale getiriyor ve yüzde 25’e kadar doğalgazda enerji tasarrufu sağlıyor ve Türkiye için faydalı bir yönetmelik. Ülkemizde doğalgazın dışarıdan ithal edilmesi nedeniylede fayda sağlanması açısından bir etkende yoğuşmalı kombinin artmasıyla az gaz gelecek az para gidecek. Bunun tek dezavantajı normal kombi ile yoğuşmalı kombi arasında bin liralık bir fiyat farklı olması. Zaten 180 m² ‘nin üzerinde evi olan tüketiciler yoğuşmalı kombi taktırıyor. 180 m²’nin altında evi olanlar içinse yoğuşmalı kombinin kullanım açısından hiçbir faydası olmaz” diye konuştu. (Berat Bayındır)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.