Doğanın bir parçası ‘teraryum saksıları’

Son dönemlerde çiçekçilerde hızla yayılan ve şık görünümüyle vatandaşların ilgisini çeken, teraryum saksıları evli çiftlerin ilk tercihi olmaya başladı.

Doğanın bir parçası  ‘teraryum saksıları’
Yayınlanma:

Şeffaf ve dayanıklı kapların içerisinde canlı bir hayat sunan, minyatür yaşam alanları olarak adlandırılan teraryum saksıları son dönemlerde yaygın olarak hediyeleşme aracı olarak kullanılmaya başlandı. Renkli ve ilgi çekici tasarımlarıyla son dönemlerde oldukça ilgi gören teraryum saksıları ile ilgili çiçekçilik yapan Didem Gündüz  bilgi verdi.  Teraryum saksılarının  cam fanus içerisine yapıldığını söyleyen Gündüz, “Kaktüsler, ev maketleri, küçük insan maketleri,  küçük su jellerinden yapılan doğayı anlatan figürler ile birlikte cam fanusların içerisinde küçük yaşam alanları oluşturuyoruz. Fanusların  içinde yer alan kaktüslerin ömrü cinsi ve bakımı ona göre değişiyor. Kaktüsün cam fanus içerisinde kurumamasını sağlarsanız 1 seneye kadar yaşmama ömrü var” diye konuştu.

“EL EMEĞİ İLE YAPILAN TERARYUMLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR”

Teraryum saksılarını genellikle eşi doğum yapan beylerin aldığını belirten Didem Gündüz, “Erkekler genellikle eşlerinin doğumunda veya  doğum günlerinde sıklıkla teraryum saksıları alıyor. Bir  işyeri açılacağı zaman mesela avukatlık bürosu açılıyorsa ise bu işyerini anlatan bir teraryum yapılmamız isteniyor ve bizde ona uygun şekilde yapmış olduğumuz botanik saksıları açılışta hediye olarak gönderiyoruz. Sevgililer koyacak bir evleri olmadığı için teraryum saksıları çok fazla tercih etmiyor. Son zamanlarda teraryumlar saksılara ilgi oldukça fazla özellikle her yerde bulunmayan el emeği ile yapılan teraryumlar daha çok tercih ediliyor. Teraryum saksı çeşitlerinin fiyatları 50 TL’den başlıyor ve 1000 TL’ye kadar çıkabiliyor” şeklinde konuştu.  

Anlatılanlara göre Londra’nın kirli havasından hiç hoşlanmayan ve botanik tutkunu olan Dr. Nathaniel Ward, bir gün tesadüfen içlerinde toprak kalıntısı kalmış kavanozların içerisinde bitkilerin daha rahat yetiştiğini gözlemledi ve botanik saksılar bu şekilde ortaya çıktı.

Muhabir: Gamze Erdoğan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.