Doğu Akdeniz-2017 Davet Tatbikatı sona erdi

Türkiye'nin ev sahipliğinde, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2, ABD, Bulgaristan, İngiltere ve Romanya Deniz kuvvetlerinin de katılımıyla icra edilen tatbikat tamamlandı.

Doğu Akdeniz-2017 Davet Tatbikatı sona erdi
Yayınlanma:

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Akdeniz-2017 Davet Tatbikatı sona erdi.

Tatbikat, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2, ABD, Bulgaristan, İngiltere ve Romanya Deniz kuvvetleri, Türk Deniz, Türk Hava ile Sahil Güvenlik komutanlıkları unsurlarının katılımıyla Doğu Akdeniz'de icra edildi.

Tatbikata iştirak eden gemilerin Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü limanını ziyareti ve değerlendirme toplantısıyla uygulama tamamlandı.

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen tatbikatta, deniz harekatına ilişkin eğitimler yapıldı. Ayrıca ilk kez ve geniş kapsamlı olarak "Afet ve Acil Durum Eğitimleri", müttefik deniz kuvvetleri unsurları ile çok sayıda milli kurum ve kuruluşun katılımıyla uygulamalı gerçekleştirildi.

Tatbikatta, Türk Deniz, Türk Hava ve Sahil Güvenlik komutanlıklarından 21 gemi ile 17 uçak ve helikopter yer aldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı DAK timleri ve ambulans helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı arama kurtarma helikopteri ve AKİP Timi, Jandarma Genel Komutanlığı timleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ekipleri, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi, Sağlık Bakanlığı Seyyar Hastanesi, komuta kontrol aracı, UMKE ve Türk Kızılayı ekipleri de tatbikata katıldı.

Tatbikatta ayrıca NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'den 9 helikopter, İngiltere'den bir helikopterli amfibi hücum gemisi, Bulgaristan'dan bir fırkateyn, Romanya'dan bir fırkateyn, ABD'den bir muhrip ve bir deniz karakol uçağı yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.