Down sendromlu genç döner dükkanının vazgeçilmezi oldu

Konya'nın Karapınar ilçesinde bir döner salonunda çalışan down sendromlu Barış Çevikiduk, sempatik tavırları ve çalışkanlığıyla müşterilerin ilgi odağı oluyor.

Down sendromlu genç döner dükkanının vazgeçilmezi oldu
Yayınlanma:

Dükkana gelen herkesle yakından ilgilenen, telefonla sipariş alan Barış Çevikiduk (31), kendince bulduğu sözcüklerle müşterilerin taleplerini yerine getiriyor. Down sendromlu genç, sıcak tavırları ile hemen herkesi gülümsetmeyi başarıyor.

- "Dükkanın bereketi arttı"

İşletme sahibi Ali Yılmaz, Çevikiduk'un sempatik tavırlarıyla çevresinde iyi ilişki kurduğunu söyledi.

Her gün düzenli olarak işine gelen ve çalışkanlığı ile dikkati çeken Barış Çevikiduk'u işe aldığı için memnun olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Müşteriler onu seviyor. Diyaloğu çok iyi. İşini seviyor, çok da başarılı. İş yerinde 6 kişi ile çalışıyoruz. Barış diğerlerinin yaptığı her işi yapabiliyor. Servis yapıyor, müşteriler ile yakından ilgileniyor. Toplumda genellikle engellilere yardım etmiyoruz. Onların bir işi yapabileceğine ihtimal vermiyoruz. Ben bu görüşü yıkmak için Barış'ı işe aldım. Gayet de memnunum. Engellilerin fırsat verildiğinde birçok şeyi başarabileceğinin en güzel örneği. Barış'ı işe aldıktan sonra çevremdekilerden çok olumlu görüşler aldım. İşlerim de gözle görülür şekilde yoğunlaştı, dükkanın bereketi arttı. Herkesin engellilere sahip çıkması ve onlara fırsat vermesi gerektiğini düşünüyorum."

- "Barış'ı herkes çok seviyor"

Barış Çevikiduk'un babası Ahmet Çevikiduk, 9 çocuğundan en küçük olan Barış'ın down sendromlu dünyaya geldiğini dile getirdi.

Oğlunun, annesini kaybettikten sonra çok üzüldüğünü anlatan Çevikiduk, "Oğlum çok çalışkan, hareketli bir çocuk. Evdeki işleri bile yapıyor. İlçede oğlumu neredeyse tanımayan yok. Hepsi de çok değer veriyor. Barış'ı herkes çok seviyor. Şimdi bir döner salonunda çalışıyor. İşini gayet iyi yapıyor. Onun durumundaki insanlara verilen değer bizi de mutlu ediyor." diye konuştu.

Çevikiduk, oğlunun ilçede nezaketi ile bilindiğine işaret ederek, "Evladım, özel eğitim alarak nerede nasıl davranacağını çok iyi bilen birisi. Bir resmi daireye gittiğinde kapıyı çalmadan asla içeri girmez." dedi.

- Müşteriler memnun

Döner salonuna gelen müşteriler de kendilerini karşılayan Çevikiduk'un ilgisinden memnun.

Barış'ın hizmetinden hoşnut olan müşteriler, diğer esnafın da Çevikiduk'u örnek almalarının güzel sonuçlar doğuracağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.