'Dünya beşten büyüktür diyemeyenler sus pus oldu'

Başbakan Yıldırım, "Daha iki gün önce Suriye'de 100'ü aşkın insanı katlettiler. Yarısı çocuk, yüzleri gülümseyen, bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur. 'Dünya beşten büyüktür' diyemeyenler sus pus oldu."

'Dünya beşten büyüktür diyemeyenler sus pus oldu'
Yayınlanma:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, "Daha iki gün önce Suriye'de bir seferde 100'ü aşkın insanı katlettiler. Yarısı çocuk, gözleri açık, yüzleri gülümseyen, hiçbir şeyden haberi olmayan bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur. 'Dünya beşten büyüktür' diyemeyenler sus pus oldu." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Birileri devletleriyle, örgütleriyle coğrafyamızı kana buluyor, yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyorlar. Oyun büyük, tezgah büyük, oyun acımasız. Bu oyunları planlayanlar, kendilerine en büyük engeli de Türkiye olarak görüyor." dedi.

"Yalan dolanla iktidar olunmaz"
"Atatürk'ün partisi CHP'nin hali pek parlak değil. Onlar da bu 'Hayır'cıların arkasına takılmış nereye gittiği belli değil." diyen Yıldırım, "Her gittiği yerde yeni bir şey uyduruyor. Bugün de bir yerde '16 Nisan'da evet verirseniz bütün tarlalarınıza, arazilerinize Recep Tayyip Erdoğan el koyacak.' İnanıyor musunuz? İnsanlarla dalga mı geçiyorsunuz? Bu kadar yalan, dolan olur mu? Sen bu milleti bir şeyden anlamaz mı zannediyorsun? Bırak bunları da biraz çalış. Yalan dolanla iktidar olunmaz, çalışmakla olur." şeklinde konuştu.

"Biz hizmet etmekten yorulmayız"
Başbakan Yıldırım, "AK Parti Türkiye'yi karanlıklardan aydınlığa taşıyan büyük değişimin, kutlu yürüyüşün mimarı oldu. Türkiye'yi hayal bile edilemeyecek başarılara taşıdık, çok büyük hizmetler getirdik. Biz hizmet etmekten yorulmayız." dedi.

Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi:

"Türküler, şarkılar yasaktı, anaların çocuklarıyla konuşması yasaktı. Eski Türkiye'de farklı dilde müzik kasetleri silah, uyuşturucu gibi tezgah altından satılırdı. Hamdolsun bunların hepsi bitti, tarih oldu"

 "2002 yılında Kilis'te ihracat diye bir şey yoktu." ifadesini kullanan Yıldırım, "Bugün Kilis 2016'da 104 milyon dolarlık ihracat yaptı. Kilis'e eğitim alanında 600 derslik, bin 150 konut, 10 spor tesisi yaptık." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.