Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden 'kitlesel eylem' çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı, Müslümanlara "kitlesel eylemler" başlatma çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden 'kitlesel eylem' çağrısı
Yayınlanma:

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada ABD'nin Kudüs'le ilgili kararı, "bölgeyi cehenneme çevirecek kışkırtıcı bir adım" olarak nitelendirildi.

Bütün Arap ve İslam ülkelerinin ABD kararını reddetmeye davet edildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu karar, Filistinli ve tüm Müslümanları, var olan güçleriyle hakları ve kutsal kentlerini savunmaya sevk edecektir. Müslüman alimler olarak, ABD kararının tehlikesi konusunda halkları bilinçlendirmeye ve bugün başta olmak üzere her cuma Kudüs'e destek gösterileri düzenlemeye çağırıyoruz. Müslüman ve Arapları, ABD'nin İslamın ilk kıblesine yönelik kararına karşı kitlesel eylemler başlatmaya çağırıyoruz."

Karar Kahire'de protesto edildi

Mısır'ın başkenti Kahire'de, gazeteciler ve siyasi aktivistler ABD'nin Kudüs karanını Gazeteciler Sendikası önünde protesto etti.

Gruptakiler, "Siyonistler istemese bile Kudüs Müslüman ve Arap toprağıdır" ile "Amerika ve yandaşları kahrolsun" şeklinde slogan atarak karara tepki gösterdi.

"Barışçıl intifada" çağrısı

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan yazılı açıklamada ise "İhvan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kati bir şekilde reddetmektedir. Teşkilat yönetimi ümmetin evlatlarını, Aksa'da eylem yapan mücahitlere destek ve ABD'nin kararına tepki olarak, önümüzdeki cuma ve sonraki günlerde barışçıl bir intifadaya çağırmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bütün Arap ve Müslüman ülkelerine acil bir zirve yapma çağrısında bulunan İhvan, Filistin yönetiminden İsrail ile bütün iletişimi keserek güvenlikle ilgili koordinasyonu da durdurmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.