Dünya’nın Mevlana’nın “Kardeşlik” mesajına ihtiyacı var

Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hz. Mevlana’da Birlik Anlayışı” konulu çalıştayda Dünya’nın, Mevlana’nın kardeşlik mesajlarına nasıl ihtiyaç duyduğu konuşuldu.

Dünya’nın Mevlana’nın “Kardeşlik” mesajına ihtiyacı var
Yayınlanma:

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hz. Mevlana’da Birlik Anlayışı” konulu çalıştay, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Mevlana'nın 22'inci kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemden Çelebi’nin yürüttüğü programa, yine Mevlana'nın 22'inci kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru ile Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Mim Kemal Öke ve Celalettin Çelebi konuşmacı olarak katıldılar.

 

Dünya’nın Mevlana’nın “Kardeşlik” mesajına ihtiyacı var

Bu yılki, Hz. Mevlana’yı anma etkinliklerinin ana teması olan “Kardeşlik Vakti” nin de ele alındığı çalıştayda, alanlarında uzman konuşmacılar, insanlar arası beşeri ilişkilerde kardeşlik kavramını işleyerek, Dünya’nın Hz. Mevlana’nın kardeşlik mesajlarına nasıl ihtiyaç duyduğunu örneklerle anlattılar. Dünyanın şu anda bulunduğu gergin ortamın aslında batının işine yaradığını ifade eden konuşmacılar, bu durumun özellikle aşırı radikal unsurlar ve batıdaki kötü niyetli gruplara malzeme verdiklerini belirterek, bu grupların cami, türbe gibi tasavvufi öneme sahip yerlere eylemlerde bulunarak, İslam dinine ve tasavvufi inanışa zarar vermeye çalıştıklarına vurgu yaptılar. Esas gayenin ise İslam dininin dünya halkları için barış dini olduğuna inancına zafiyet vermek adına bu eylemlerin yapıldığı yönünde ortak görüş belirterek, Dünya’nın Hz. Mevlana’nın kardeşlik mesajlarına nasıl ihtiyaç duyduğunu anlattılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.