Dünyanın geleceği bugünün çocuklarıdır #KonyaHaber

Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuştur

Dünyanın geleceği bugünün çocuklarıdır #KonyaHaber
Yayınlanma:

54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesi amaçlanan gün Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanır.

Çocuklarımız korumamız gereken değerlerimizdir diyen Başkan Özgüven: “Geleceğimizin temelleri olan ve toplumumuzu ileriye taşıyacak olan çocuklarımız bizim en değerli varlığımızdır. Onlara yaşanabilir bir dünya oluşturmak zorundayız. Çünkü dünyanın geleceği bugünün çocuklarıdır. İyi insan olarak yetişmeleri, iyi bir eğitim almaları elzemdir. Önce ailede sonra da eğitim kurumlarımıza bu konuda çok önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime 3 Milyona yakın destek verdik. Ayrıca Oğuz Ata Tesislerimizde Belediyemiz tarafından yapılan Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakım Evi’mizi de bu dönem hizmete açtık. Çocuklarımıza değer veriyor onların refahı ve mutluluğu için çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Her fırsatta onlara yönelik ve çocuklarımızın yararına olan hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bu duygularla Dünya Çocuk Günü’nü kutluyor; vatanına, milletine, bayrağına bağlı çocuklarımızın yetişmesini temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.