Dursun Özbek'ten Sneijder açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AA Spor Masasında editörlerin sorularını yanıtladı.

Dursun Özbek'ten Sneijder açıklaması
Yayınlanma:

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Anadolu Ajansının (AA) yeni hizmeti AA Spor Masasına konuk oldu.


Anadolu Ajansı'nın (AA) yeni hizmeti "AA Spor Masası"nın ikinci konuğu olan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Stadı'nda AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını yanıtladı.

Özbek, açıklamalarına bir anmayla başlayarak, "Efsane kalecimiz Turgay ağabeyin birinci ölüm yıl dönümü. Dolayısıyla Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun, hem de ailesine sabırlar diliyorum. Galatasaray olarak ailesinin acılarını paylaşıyorum. Turgay ağabey okulda Galatasaray aşkını öğreten, Galatasaray'ı nasıl sevmek gerektiğini öğreten biri. Yakından seyretmiştim. Örnek bir Galatasaraylı." dedi.

 

'Önümüzdeki 3-5 senenin takımını kurmak durumundayız'
Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli'nin transfer gündemlerinde olduğunun hatırlatılarak İstanbul'a yeni uçakların inip inmeyeceği yönündeki soruya Özbek, şu yanıtı verdi:

"Evet uçaklar inmeye devam ediyor. Geçen seferki ifademde zamanlama hatası oldu, 'Önümüzdeki hafta' dedim. Taraftarlardan özür diliyorum. Bir hafta gecikme oldu. Zaman dilimi vermeden, geleceğin, önümüzdeki 3-5 senenin takımını kurmak durumundayız, bu itibarla da takımda bayağı yenileme söz konusu. Onun için Galatasaray'a yakışan, hem sportif performansı hem de kişiliği niteliğinde futbolcuları kadroya katmaya devam ediyoruz. Sezon sonu itibarıyla teknik heyetten bir rapor aldık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki sezonlarda Galatasaray'a hizmet edecek, eksiklerini giderecek futbolcuların listesini verdik."

'Ligin seviyesi bu sene çok farklı'
"Ligin seviyesi bu sene çok farklı." diyen Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakiplerimiz de Avrupa'da çok sözü edilen, başarılı olmuş kişileri transfer ediyor. Bu bir yarış, Galatasaray bu yarışın içinde her zaman ön safhada bulunan takım olduğuna göre gereğini yapması lazımdı. Bu yarış, liglere de büyük keyif getirecek. İnşallah kavgasız, taraftarların seyir zevkini doyuran bir lig olacak. Hem bizim hem rakiplerin yaptığı transferler bunun birinci göstergesi."

'Kimse transfer amaçlı olduğu konusunda konuşmasın'
Riva projesinden gelecek gelirin transfere harcandığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Özbek, bu projeyle Galatasaray'ın borçlarını sıfırlamayı arzuladıklarını söyledi.

Özbek, Riva projesini tek başına anlatmanın doyurucu olmayacağına dikkati çekerek, "Riva bir arsa neticede, 40 sene önce başkanımız Selahattin Beyazıt tarafından kazandırılmış bir arsa. Riva projesinde kendi başına tartışmak, konuşmak bence amaca uygun düşmez. Olayı geniş kapsamlı almak istiyorum. 'Galatasaray, inşaat şirketi mi, gayrimenkul şirketi mi?' diye tenkitler de alıyoruz. Bunun nedenleriyle, bu sonuca nasıl gelindiğini Galatasaray taraftarlarının da bilmesi lazım. Galatasaray'ın son 20 senesine bakıldığı zaman, Türk futbolunun önemli kulüplerinin gittiği yol da geldiği sonuç da birbirine benzediği için, bu futbol camiasını da yakından ilgilendirdiği için geniş alıyorum." diye konuştu.

Geldikleri noktada çözüm yollarından birinin Riva olduğunu anlatan Dursun Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sorunları çözmek için bütün genel kurullarda irade oluşmuş, artık onu yapabilme özelliği kalıyor. Bu kısa gelişmeden sonra çalışmalarımıza başladık. Malum biz bir dernek statüsünde kulübüz, Riva da derneğin malı. Yönetimler geliyor ibra oluyor gidiyor, borç yükü geriye kalıyor. Burada en hassas nokta şuydu; Riva projesi orta vadeli bir proje, 3 yıllık periyoda bunun sığması, girmesi mümkün değil. O zaman öyle bir gayrimenkul geliştirme projesi yapılmalı ki gelen her kuruş, Galatasaray'ın kasasına girsin, Galatasaray artık camia itibarıyla bunu tartışma konusu yapamasın. Ben aynı bu ifadelerle Sayın Cumhurbaşkanı'na anlattım. Galatasaray'ın geldiği noktayı ve ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlattım. Teşekkür ediyorum, gereken ilgiyi gösterdi ve Emlak Konut'la bizim buluşmamızı sağladı, bu projenin yapılması konusunda büyük destek verdi. Buradan hareketle Riva projesi ihaleye çıktı. Beklentileri karşılayan, biraz da onun üzerine geçen ihale sonucunda Galatasaray beklediği kaynağı oluşturmak üzere düğmeye basmış oldu."

Kendisinin bu proje bağlamında kulübün banka borçlarını kapatma konusunda bir iddiasının olduğunu anlatan Özbek, "Birinci dilim geldi zaten. Bu tamamen banka borçlarının kapatılmasına gitti. Bundan sonra gelecek paraların istikameti aynı. Çünkü bir iddiam var. Galatasaray eğer finansal yapısını düzeltirse, senede 150 milyon liraya varan faiz ödeme durumundan çıkarsa, Galatasaray'ın sportif manada ürettiği gelir Galatasaray'ı yönetmek için son derece yeterli. Yeter ki borçlanma sendromundan çıkalım. Bu itibarla bundan sonra gelecek paralar birinci seviyede banka borçlarının, finansman borçlarının kapatılması yönünde kullanılacak. 'Riva'yı sattı gitti oyuncu transfer etti' böyle bir şey yok. Bu açıklamayı defalarca yaptım. Aynı ifadeyi yine kullanıyorum. Altını çizerek söylüyorum. Ben gayrimenkul geliştirme projelerini Galatasaray'ın finansal yapısını düzeltmek, borçlarını sıfırlamak, ödediğim faiz yükünün altından kurtulmak üzerine yapıyorum. Kimse elde edilen paraların transfer amaçlı olduğu konusunda konuşmasın. Galatasaray düşmanları konuşabilir. Onların niyetleri, algıları farklı. Benim ifadelerim taahhüt niteliğinde. Dolayısıyla Galatasaray'ı sevenlerin en azından benim ifade ettiğim manada anlamasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

'Görüşmeler devam ediyor'
Özbek, sarı-kırmızılı takımın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder'in önemli bir isim olduğunu ancak hem kulüp hem de oyuncunun kariyer planlamasıyla ilgili görüşmeler yaptıkların söyledi.

 Sneijder'in Galatasaray'a uzun yıllardır hizmet verdiğini vurgulayan Özbek, şöyle konuştu:

"Sneijder, Galatasaray'a verdiği hizmetle taraftarın ve kulübün sevgilisi haline geldi. Diğer taraftan hem sporcunun hem de kulübün projeleri var. Amaçlar, kariyer düşünceleri var. Sadece kulübün tasarrufu değil. Arda Turan da bizim oyuncumuzdu, kariyer planları çerçevesinde Atletico Madrid'e gitti. Galatasaray bunlara engel olmadı. Dolayısıyla olayı bu şekilde düşünmeliyiz. Hem kulüplerin hem de sporcuların kendi hayatlarını ve kariyerleri planlama yönünde düşünceleri, projeleri olabilir. Sneijder önemli bir oyuncu. Sneijder Galatasaray'a hizmet etmeli mi, evet. Sadece futbolcu olarak değil, yönetici, antrenör olarak da faydaları olur. Sneijder'in kendi kariyeriyle ilgili planlamaları var. Saygı duymak lazım. Galatasaray'ın da kendine göre planları var. Galatasaray daha başarılı bir takım, daha enerjik bir ekip kurmak istiyor. Burada kişisel ve kurumsal bir çatışma hiç söz konusu değil. Sneijder de çok olumlu birisi. İki tarafa da faydalı olabilecek görüşme silsilesi içindeyiz. Önemli olan burada, Galatasaray'ın başarısı için, seyir zevki verecek bir takım oluşturmak. Bu manada görüşmeler devam ediyor."

Dursun Özbek, Sneijder'le yaptıkları görüşmelerin, teknik direktör Igor Tudor'la alakalı olmadığını dile getirdi.

Görüşmelerin hala sürdüğünü vurgulayan Özbek, "Çok net açıklamalar yapmak Galatasaray'ın menfaatine zarar verir. Görüşmelerde Tudor-Sneijder ilişkisine dayalı bir şey söz konusu değil. Biz menfaatler açısından durumu değerlendiriyoruz." dedi.

'Arda'nın Türkiye'de geleceği tek kulüp Galatasaray'dır'
Dursun Özbek, Barcelona'da oynayan eski futbolcuları Arda Turan'ın Türkiye'ye dönmesi durumunda forma giyeceği tek kulübün Galatasaray olduğunu savundu.

'Kombine bilet ve ürün satışları son derece başarılı gidiyor'
Yeni transferlerin, kombine bilet ve ürün satışlarına olumlu etki edip etmediği sorusuna Özbek, şu cevabı verdi:

"Kombine bilet ve ürün satışları son derece başarılı gidiyor. Kombine biletlerde, daha sezonun başlamasına belli bir süre olmasına rağmen yaklaşık yüzde 55'ini şu anda satmış vaziyetteyiz. Öyle günler var ki rekor günler, günde 5 bin, 7 bin kombine biletin satıldığı günler var. Dolayısıyla buradan taraftarlarımıza bir teşekkür göndermek istiyorum. Galatasaray'ın, kendilerine en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, kombine biletlere böyle ilgi göstermeleri, benim açımdan takdir edilecek bir davranış. Dolayısıyla bu sene çok daha kalabalık bir kitleye oynayacağız. Bunun omuzlarımıza yüklediği görev de daha çok mücadele eden, performansı daha yüksek bir takım kurmak. Çünkü taraftarlarım bana 'Tamam biz oraya geleceğiz ama sen de sahada iyi mücadele eden bir takım oluştur.' mesajı verdi."

'Tesis bittiği gün törenle Florya'dan Kemerburgaz'a geçeceğiz'
Kemerburgaz'a yapılacak yeni tesise de değinen Özbek, tesisin, Florya Emlak Geliştirme Projesi'nin bir parçası olduğunu dile getirdi.

Florya'da iki tane nizami futbol sahalarının bulunduğunu anlatan Dursun Özbek, şunları söyledi:

"Birinde A takım antrenman yapıyor, diğerinde yaş grupları maçları oynanıyor. Başka sahalarımız da var fakat nizami değil. Eklenerek yavaş yavaş geliştirildiği için 80 dönüme yakın bir yüzölçüm, geometrik açıdan çok uygun kullanılamamış. A takım hep aynı sahada çalışıyor bu da zeminin bakımındaki zorluğu gündeme getiriyor. Mücadele ettiğimiz takımlara bakarsanız, hepsinin yurt içinde 4-5 tane, yurt dışında 10-12 tane sahası var. Her gün değişik yerlerde oynamak suretiyle zeminin canlılığını, düzgünlüğünü korumak mümkün oluyor. Bizde bu yoktu. İkinci faktör, altyapı. Altyapının değişen koşullara göre gelişmesinin zorunluluğu var. Şimdi sizin nizami olmayan sahalarda çocuklara antrenman yaptırmanız uygun bir şey midir?" 

Kemerburgaz'daki tesisin, 6 çim sahasının olacağını, altyapı ve A takım için çok daha kaliteli hizmet verecek bir mekan haline geleceğinin altını çizen Özbek, "Tesis bittiği gün törenle Florya'dan Kemerburgaz'a geçeceğiz. Tarih alındı ama söylemek istemiyorum. Çünkü bir hafta gecikse, yalancı durumuna düşüyoruz." şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.