Eğitim- İş: Performans sistemini kabul etmiyoruz

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Konya Şubesi tarafından öğretmen performans sistemine dur demek amacılığıyla basın toplantısı düzenlendi.

Eğitim- İş: Performans  sistemini kabul etmiyoruz
Yayınlanma:

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen basın toplantısında Eğtim İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç eğitim sisteminin kangren haline gelmiş birçok sorunu barındırmakta olduğunu söyledi. Başkan Özgür Genç, “Asıl görevi bu sorunlara çözüm bulmak olan Milli Eğitim Bakanlığı her uygulaması ile eğtim sisteminin en önemli öznesi olan öğretmenlerimizi hedef tahtasına koymaktadır. Üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte yetersiz kalan Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki yanlış politikaların sonucunda ortaya çıkan başarısızlığı üzerinden atmaya ve sorumluluğu öğretmenlere yıkmaya çalışmaktadır. Türkiye’de eğitimde yaşanan nitelik sorununun nedeni öğretmenlerin sözde düşük olan performansları değildir” dedi.

“BU YÖNTEMİNİN DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BENZER BİR ÖRNEĞİ YOK”

Başkan Özgür Genç, “12 ilde pilot uygulaması yapılan öğretmen performans sisteminden sonra yeni bir yönetmelik taslağı yayınlanmış, yakın zamanda da yürürlüğe gireceği ifade edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini arttırmak için uygulanacağı iddia edilen performans değerlendirme sistemi eğitimin hiçbir sorununu çözemeyeceği gibi tam tersine yeni sorunların doğmasına sebep olacaktır. MEB’in amacının eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak olduğu herkesin malumudur. Öğretmenlerin performansı için yapılacak değerlendirmede ortaya çıkacak olan performans notu okul müdürü, zümre öğretmenleri, zümre dışı öğretmenler, veliler, öğrenciler ve öğretmenin öz değerlendirmesi sonucunda elde edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans değerlendirme uygulaması öğretmenlerin birbirine ve öğrencilerine karşı güvensizliğini arttıracak sürekli performans baskısı ve tehdit altında çalışmasının önünü açacaktır! Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya çalıştığı performans değerlendirme yönteminin dünyanın hiçbir yerinde benzer bir örneği yoktur” şeklinde konuştu.

Muhabir. Gamze Erdoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.