Ekonomi Bakanı Konya’da

Bazı programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ekonomi Bakanı Konya’da
Yayınlanma:

Çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Konya Valisi Muammer Erol’u, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ve Konya AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Vali Erol’u ziyareti sırasında, Konya’nın ismini duyduğunda yüzünü güldüren bir şehir olduğunu ifade eden Zeybekçi, daha sonra Büyükşehir Belediyesine geçip Başkan Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Büyükşehir yasası ile ilgili bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “Belediyeler, insanlarla doğrudan temas halindeler ve birebir hizmet veriyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki yerel yönetimlere ve belediye hizmetlerine de örnek oluyor” dedi. AK Parti İl Başkanlığı ziyareti sırasında ise terör olaylarıyla değinen Bakan Zeybekçi, “AK Parti olarak her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Ülkemizin huzuru kaçırılıyor. Bu milletin canını yakanların da canı yanacaktır. O hain katiller inşallah cezalarını da bulacaklardır” ifadelerine yer verdi.

‘KONYA ÖRNEK BİR ŞEHİR’

Zeybekçi, daha sonra Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen ‘Konya Ekonomi Zirvesi’ programına katıldı. Ekonomi Zirvesi Programı’nda açıklama yapan KTO ( Konya Ticaret Odası) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın dünya çapında örnek gösterilecek bir şehir olduğuna dikkat çekerek, Konya’nın büyümesi için ihracat pazarlarını daha iyi değerlendireceklerini ve yeni pazar arayışlarını artıracaklarını belirtti.

‘İSABETLİ BİR KARAR’

Konya Valisi Muammer Erol, ‘Konya’dayız huzurdayız’ sözüne işaret ederek, “Konya her alanıyla gelişmiş bir şehir. Özellikle üniversite şehri olma yönünde hızlı bir şekilde ilerliyor. Ekonomi zirvesinin Konya’da düzenlenmesi çok isabetli bir karar oldu ve herkese ilham kaynağı olacaktır” dedi. 

‘KONYA BÜYÜK BİR ÇIKIŞ YAKALADI’

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “İlimiz her alanda büyük gelişme gösterdi. Özellikle son yıllarda çok büyük çıkış yakaladı. Ekonomisiyle, pazar alanlarıyla, istihdamı ile hep ön planda olmayı başardı. Özellikle şehrin eğitim, sanayi gibi alanlarında alt yapısıyla ilgili önemli adımlar atıyoruz” diye konuştu. (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.