Ekonomi Bakanı Zeybekci:

"(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun koalisyon açıklamaları) Senin partinle ilgili sana söyleyeyim; sen koalisyon kurmak için yanıp tutuşuyorsun ama seni alt etmek için o partide olanlar buna izin vermeyecek haberin olsun. Bunları net söylüyorum"- "Bir Kü

Ekonomi Bakanı Zeybekci:
Yayınlanma:

KONYA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ile yürüttükleri koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Senin partinle ilgili sana söyleyeyim; sen koalisyon kurmak için yanıp tutuşuyorsun ama seni alt etmek için o partide olanlar buna izin vermeyecek haberin olsun. Bunları net söylüyorum" dedi.

Zeybekci, MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen, "İSO İlk 1000 Konyalı Firmalar Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine, "siyasi ve ekonomik istikrara devam" dediğini dile getirdi. 

"Ama ben senin biriyle ortak olmanı istiyorum' dedi. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da seçim akşamı Genel Merkezin balkonuna çıktı ve 'Milletin iradesi başımızın üzerindedir' dedi. Millet böyle diyorsa bizim için tartışma bitmiştir" diyen Zeybekci, seçim sonrasında Hükümet kurma çalışmalarının başladığını anımsattı.

Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Diğer yandan 7 Haziran akşamı el kol sallayanlar vardı. Kendisi çıkamayıp da genel başkan yardımcısını çıkarıp ahkam kesen, hafif de dalga geçen tipler vardı. Haziranda ve temmuzda farklı hale geldi. Açıkca şunu söylüyorum; samimi değiller. Hasbi ve samimi değiller. Bu millet samimiyeti gayet iyi biliyor. Sen ne dersen de... Bu millet senin nabzından ve sesinin titremesinden samimiyetini yüzde yüz tahlil eder. Neyi oynadılar? Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ahmet Davutoğlu istiyor da Cumhurbaşkanı Erdoğan istemiyor. Bundan dolayı olmuyor' diyor. Sen işine bak. Kendi haline bak. Önce bir kere haddini bil. Nerede ne konuşacağını bil. Senin partinle ilgili sana söyleyeyim; sen koalisyon kurmak için yanıp tutuşuyorsun ama seni alt etmek için o partide olanlar buna izin vermeyecek haberin olsun. Bunları net söylüyorum. Bir taraftan koalisyon görüşmeleri sürüyor, diğer yandan 40 kafadan 40 farklı ses çıkıyor. Sen bunu söyle."

Son dönemde bilerek, planlayarak, vicdanını satan namertlerin kirli kollarının harekete geçtiğini vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Ama şunu asla unutmasınlar; bu yüce millet tarih boyunca asla dizinin üzerine çökmedi. Asla esir olmadı. Gerekirse milyonlarca şehit verir. Balkanlarda, Kafkaslarda ve Yemen çöllerinde, Allahu Ekber Dağlarında verdik... Her yerde verdik. Bunu namertler, hainler bilmez. Onlar şehadeti de bilmez. Bir Kürt şehidimizin eli öpülesi anası dün, 'Bu Kürt-Türk savaşı değil, kafirle Müslümanın savaşı' diyor. Evet öyledir. Bu savaş hainlerle bu ülkenin evlatlarının, mertlerle namertlerin, kafirlerle Müslümanların, nesebi bilinmeyenlerle bu ülkenin asil evlatlarının savaşıdır. Yine inşallah bu savaşta galip gelen bu millet olacaktır." 

- Türkiye'nin gücü artarsa KKTC'nin gücü de artar"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ise Türkiye'nin Kıbrıs için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.

"Anavatanımız ne kadar güçlüyse, KKTC de siyaseten ve ekonomik olarak o kadar güçlüdür" diyen Atun, en kısa zamanda Türkiye'nin yine istikrarlı bir hükümete kavuşmasını diledi.

Atun, öğrencilik yıllarında bulunduğu Türkiye'de, dönemin yöneticilerinin 1 milyar dolar döviz rezervinin bulunduğuna yönelik açıklamalar yaptığını belirterek, "O zaman bu blöf müydü bilemiyorum ama bugün su götürmez bir gerçek var ki Türkiye'nin döviz rezervi 150 milyar dolara çıktı. Eğer bir büyüme varsa o zaman aynı hükümet devam etmelidir. Türkiye'nin gücü ne kadar artarsa KKTC'nin ekonomik ve siyasi gücü o ölçüde artmış olur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zeybekci ile Atun, İSO ilk 1000'e giren Konyalı firmaların yöneticilerine, ormanlık alana ekimi yapılan 4'er adet fidanın sertifikasını verdi.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.