2023 yılının son faiz kararı bugün açıklanıyor!.. Ons ve gram altında kritik rakamlar…

Altın piyasasını yakından ilgilendiren bir karar yaşanacak. Bugün FED faiz kararını açıklayacak. Ayrıntılar haberimizde…

2023 yılının son faiz kararı bugün açıklanıyor!.. Ons ve gram altında kritik rakamlar…
Yayınlanma:

Dünyanın en önemli merkez bankalarından biri olan ABD Merkez Bankası (FED), 2023 yılının son faiz kararını bugün saat 21:00'de açıklayacak. FED'in faiz artırımı yapması durumunda altın fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor.

FED'in faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı. Ons altın, dün 1.980 dolar seviyesinden işlem görürken, bugün 1.960 dolar seviyesine kadar geriledi. Gram altın ise 1.931 liradan satılıyor.

FED FAİZ ARTIRIRSA ALTIN FİYATLARI NE OLUR?
FED'in faiz artırımı yapması durumunda, yatırımcılar daha riskli varlıklara yöneleceği için altın fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. Ancak, altın fiyatlarının sert bir düşüş yaşamaması da bekleniyor. Bunun nedeni, altın fiyatlarının uzun vadede enflasyona karşı bir korunma aracı olarak görülmesi.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?
FED faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte, ons altın 1.960 dolar, gram altın ise 1.931 lira seviyesinden işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARINDA NELER BEKLENİYOR?
FED'in faiz kararının açıklanmasının ardından altın fiyatlarında yön tayin edecek. FED'in faiz artırımı yapması durumunda altın fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. Ancak, FED'in faizi pas geçmesi durumunda altın fiyatlarında yükseliş yaşanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.