2024 Asgari ücret zammı İçin işveren teklifi belli oldu

2024 Asgari ücret zammı İçin işveren teklifi ne oldu, Rakam belirlendi mi, işte işveren teklifi…

2024 Asgari ücret zammı İçin işveren teklifi belli oldu
Yayınlanma:

Milyonlarca çalışanın beklediği 2024 asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık tarihinde yapılacak. İşçi ve işveren tarafının ilk resmi teması masada gerçekleşecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, yapmış olduğu zam açıklamasında "Bilhassa enflasyonist süreçlerde asgari ücretin belirlenmesine yönelik belirsizlikler artmakta, beklentiler farklılaşmaktadır. Söz konusu belirsizliklerin azaltılması ve spekülasyonların önüne geçilmesi için, asgari ücretin tespitinde kalıcı bir formülün bulunması elzemdir" diyerek asgari ücret tekliflerini açıkladı.

Asmalı "Önerdiğimiz formülümüzde asgari ücret artış oranı; geçmiş 6 aylık enflasyon oranına, yine son 6 ayın ekonomik büyüme oranı eklenerek belirlenmektedir. Böylece çalışanlarımızın; bir yandan emeklerinin enflasyonun altında ezilmesinin önüne geçilecek diğer yandan milli gelir artışından pay almaları sağlanmış olacaktır" diyerek kısmen oran verdi. Asmalı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre İşveren tarafı, asgari ücrete yüzde 40 zam teklifinde bulundu.

Bu formül üzerinden yapılan hesaplamada asgari ücretin 16 bin TL'ye yükseleceği görüldü. İşçi tarafı, asgari ücrette enflasyon tek haneli rakamları düşene kadar ve enflasyondaki artış hız kesene kadar yılda 2 kez zam yapılmasına devam edilmesini istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.