2024 KYK bursu yattı mı, ne zaman yatacak? KYK bursu ne kadar oldu?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları öğrencilerin erişimine açılması üzerine Burs veya kredi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerin gündemini KYK toplu ödemeleri meşgul ediyor. Peki ücretler ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar…

2024 KYK bursu yattı mı, ne zaman yatacak? KYK bursu ne kadar oldu?
Yayınlanma:

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları öğrencilerin erişimine açılması sonrası öğrenciler KYK burs ve öğrenim kredilerinin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hesaplara yatırılacak olan KYK bursu, ekim, kasım ve aralık aylarının ödemeleri birlikte geçen yıl 29 Aralık tarihinde öğrencilerin hesaplarına yatırılmıştı. 2024 yılı içinde aynı tarihlerde hesaplara yatırılması bekleniliyor.

SON GÜN 19 KASIM

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın."

KYK bursu miktarı lisans öğrencileri için 2 bin lira, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin lira ve doktora öğrencileri için 6 bin lira olarak belirlendi.

KİMLİK NUMARASININ SON RAKAMINA GÖRE YATIRILIYOR

Burs almaya hak kazanan öğrenciler, sonuç açıklandıktan sonra Ziraat Bankası'ndan bankamatik kartı temin edecekler. KYK bursları, her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında T.C. kimlik numarasının son rakamına göre yatırılıyor.

Öğrenciler, burslarının yatırıldığı tarih ve miktarı Ziraat Bankası mobil uygulamasından veya internet şubesinden öğrenebilirler. 2024 KYK bursu ödemeleri, her ay belirlenen tarihler arasında düzenli olarak yapılıyor. Öğrencilerin burslarını düzenli olarak alabilmeleri için Ziraat Bankası'ndaki hesaplarını aktif tutmaları gerekiyor.

KYK bursu, öğrencilere eğitim hayatlarında önemli bir destek sağlıyor. Burslar, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamaya yardımcı oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.