5 bin TL'lik ikramiyenin detayları belli oldu! İşte ödemenin yapılacağı tarih

Emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiye için geri sayım başlarken vatandaşların en çok merak ettiği konu ödemelerin ne zaman yapılacağı oldu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde…

5 bin TL'lik ikramiyenin detayları belli oldu! İşte ödemenin yapılacağı tarih
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası vatandaşlar emeklilere verilecek olan 5 bin TL’lik ikramiyelerin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye konusunda, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" ifadelerini kullanmıştı.

1-31 Ekim 2023 arasında bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dâhil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar bu ikramiyeyi alamayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin sorulan soruya, "Ödemeler, Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." yanıtını vermişti. Bu nedenle emekli ikramiyeleri Kasım ayının 15’inde yatırılacak. " ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.