ABD'li yatırım bankası TCMB'nin ne zaman faiz indirimi yapacağını açıkladı: Bu tarihte...

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye'de ilk faiz indiriminin 2025'in ilk çeyreğinde gerçekleşeceğini öngörüyor. Bu tahmin, enflasyonun beklentileri aşmasının ardından yapıldı.

ABD'li yatırım bankası TCMB'nin ne zaman faiz indirimi yapacağını açıkladı: Bu tarihte...
Yayınlanma:

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Şubat ayı enflasyon verileri piyasayı sarstı. Yüzde 67,07 olarak gerçekleşen enflasyon, beklentilerin (yüzde 66) üzerinde seyretti. Bu durum, ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley'i de faiz indirimi beklentisini revize etmeye itti.

Morgan Stanley, daha önce Kasım ve Aralık aylarında faiz indirimi beklerken, bu tahminini 2025'in ilk çeyreğine erteledi. Bankanın açıklamasında, enflasyondaki artışın Merkez Bankası'nın enflasyon projeksiyonları için yukarı yönlü risk oluşturduğu ve bunun 2024'ün ikinci çeyreğinde faiz artışına yol açabileceği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası, son olarak Şubat ayında faizleri yüzde 45'te sabit bırakarak artış döngüsünü sonlandırdığını açıklamıştı.

JPMorgan ise Morgan Stanley'den farklı bir görüşe sahip. JPMorgan, enflasyon verilerinden yola çıkarak Merkez Bankası'nın Nisan ayında 500 baz puan faiz artışı yapabileceğini tahmin ediyor. JPMorgan'a göre ilk faiz indirimi ise Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.