Açlık ve yoksulluk sınırı rekor seviyelere ulaştı!

BİSAM verilerine göre, ekim ayı itibarıyla açlık sınırı 13 bin TL'ye dayandı. İşte ayrıntılar…

Açlık ve yoksulluk sınırı rekor seviyelere ulaştı!
Yayınlanma:

Türkiye'de dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 13 bin TL'ye ulaştı. Temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yapılması gereken aylık harcama tutarı ise 45 bin TL'ye dayandı.

AÇLIK SINIRI BİR AYDA 276 TL, YOKSULLUK SINIRI İSE 1095 TL ARTTI

Açlık sınırının asgari ücretin 1,1 katına, yoksulluk sınırının ise asgari ücretin 3,4 katına yükselmesi, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Açlık ve yoksulluk sınırının artması, milyonlarca insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesi anlamına geliyor.

TÜRKİYE'DE YOKSULLUK ORANI YÜZDE 25'İ AŞTI

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye'de yoksulluk oranı 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 24,3 oldu. Bu oran, 2022 yılının ilk çeyreğine göre 0,8 puan artış gösterdi.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ EN PAHALI

BİSAM'ın yaptığı hesaplamaya göre, günlük harcamalarda en yüksek maliyet grubunu süt ve süt ürünleri grubu oluşturuyor. Bu grup için yapılması gereken minimum harcama tutarı 138 TL. Et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama tutarı ise 81,94 TL. Sebze ve meyve için yapılması gereken günlük harcama tutarı ise 89,38 liraya ulaşırken; ekmek için yapılması gereken harcama tutarı günlük 33,38 lira, katı yağ ve sıvı yağ ise 23,99 lira oldu. Bu veriler, Türkiye'de yaşayan insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakta ne kadar zorlandığını gözler önüne seriyor.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.