Akaryakıtta zam rüzgarı döndü, indirim geldi

2023 enflasyon verileri ile birlikte belirlenen ÖTV artışları, akaryakıt fiyatlarında zam dalgasına neden olmuştu. Yeni yılla birlikte gelen 41 kuruşluk indirim ise, yılın ilk indirimi olarak pompaya yansıdı.

Akaryakıtta zam rüzgarı döndü, indirim geldi
Yayınlanma:

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilikten sonra yeni yılla birlikte belirlenen yeni vergi oranları akaryakıt fiyatlarında artışı da beraberinde getirmişti. Yılın son enflasyon verileriyle birlikte yüzde 25,6 oranında artan ÖTV kurşunsuz 95 oktan benzinde 7,52 liradan 9,45 liraya, motorinde 7,05 liradan 8,86 liraya, LPG'de 5,77 liradan 7,25 liraya yükselişlere neden olmuştu. Bu oranlarla birlikte benzinin litresine ortalama 2.30 lira, motorinin litresine 2.17 lira, LPG'nin litresine ise 1 lira zam gelmişti.

Art arda gelen zamlardan sonra 2024'ün ilk indirimi de geldi. Motorin litre fiyatına 41 kuruş indirim yapıldı. İndirim 5 Ocak itibarıyla pompaya yansıtılmaya başlandı.

Akaryakıt fiyatlarında fiyat göstergeleri, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketliliğe göre değişiyor. Döviz kurunda artış olması durumunda, akaryakıt fiyatları da dolar bazında artış gösteriyor. Petrol fiyatlarında artış olması durumunda ise, akaryakıt fiyatlarında artış yaşanıyor. ÖTV oranlarındaki artışlar da akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.