Alagöz: Hükümet eliyle yaptığınız fiyat artışlarından vazgeçin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi politikaları tartışma konusu oldu. Ekonomist isim, Bakan Şimşek'in politikalarını eleştirdi. İşte ayrıntılar…

Alagöz: Hükümet eliyle yaptığınız fiyat artışlarından vazgeçin
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin makro finansal istikrarını sağlamak için uygulanan programın başarılı olduğunu savundu. Şimşek, "Uluslararası rezervleri artırarak kırılganlığı azaltıyoruz. Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ancak, bazı ekonomistlerden Şimşek'in açıklamalarına tepki geldi. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Şimşek'in açıklamalarının "hayal ürünü" olduğunu savundu. Alagöz, "Uyguladığınız program, fiyat ve vergi artışları ile hayat pahalılığını artırmaktan öteye geçemedi" şeklinde konuştu.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KÖTÜSÜ

Alagöz, Türkiye ekonomisinin şu an Cumhuriyet tarihinin en kötü makro ekonomik verilerine sahip olduğunu belirterek, "MB net rezervleri -60 milyar dolar, tasarruf açığı aldı başını gidiyor, cari açık OVP yıl sonu tahminini ilk sekiz ayda geçerek 43 milyar dolar, bütçe açığı Ocak-Ekim döneminde 608,1 milyar TL, faiz dışı açığı 70,4 milyar TL oldu" diye konuştu.

Enflasyonu düşürmek için yapılması gerekenleri de sıralayan Alagöz, "İlk olarak kamu harcamalarını azaltın ve hükümet eliyle yaptığınız fiyat artışlarından vazgeçin. İkincisi Türk Milletinin alın terini öncelikle onların refahını artıracak şekilde kullanın" ifadelerini kullandı.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.