Altın fiyatlarında 2000 TL seviyesi yakın görünüyor

Altın fiyatları, küresel piyasalardaki gelişmelere paralel olarak dalgalı bir seyir izliyor. Haftanın ilk gününde rekor seviyeleri gören gram altın, haftanın kalanında ise daha sakin bir seyir izledi.

Altın fiyatlarında 2000 TL seviyesi yakın görünüyor
Yayınlanma:

Ekonomistlerin değerlendirmelerine göre, gram altın 2000 TL seviyesini yakın zamanda aşabilir.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, ABD istihdam verilerinin açıklanmaya devam ettiği haftada küresel piyasalardaki işlem hacimlerindeki azalma ve temkinli duruşun devam ettiğini söyledi. Yavaş, bu durumun altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin de hız kesmesine neden olacağını belirtti.

Yavaş, "Altındaki yükselişte küresel piyasalarda sıkılaşma döngüsünün sonuna gelindiği ve 2024 yılı içerisinde faiz indirimlerinin gelebileceği beklentilerinin etkisinin olduğunu düşünmekteyiz. Gram altında ılımlıda olsun yükseliş eğilimi devam ediyor. Hafta içerisindeki işlemlerde 2000 TL seviyesine doğru ataklar görsek de kar realizasyonlarıyla karşılaştığımız değerli emtia, 1876 TL seviyesi üzerinde kalıcılığı devam ettirmesi halinde 2000 TL direncinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz" dedi.

Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı da altın fiyatlarında son dönemde gördüğümüz yukarı yönlü hareketin en önemli sebebinin ABD tahvil faizlerindeki düşüş ve Fed'in 2024 yılında politika faizinde indirimler yapacağı beklentisi olduğunu söyledi. Zağlı, gram altın fiyatlarında 2000 TL seviyesinin Ocak ayının ortalarında açılacağını düşündüğünü belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.