Anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye tutarları beş katına çıkarıldı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek, 24 Kasım 2023 tarihinde onaylanan ve 25 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7887 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye tutarları beş katına çıkarıldı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye tutarlarının, 50 bin Türk Lirası olan anonim şirketler için 250 bin Türk Lirası, 10 bin Türk Lirası olan limited şirketler için ise 50 bin Türk Lirası olarak belirlendiğini belirten Başkan Demiryürek, bu kararın Türkiye’nin ekonomik geleceği açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yeni asgari sermaye tutarlarının 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini belirten Başkan Demiryürek, mevcut şirketlerin bu tarihe kadar yeni asgari sermaye tutarlarına uyum sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı’nın bu süreci düzenlemek amacıyla bir Tebliğ yayımlayacağını ve şirketlere uyum süreci için gerekli süre vereceğini belirten Başkan Demiryürek, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren esas sermayesi 1.250.000 TL ve üzeri olan Anonim Şirketlerin sözleşmeli avukat bulundurma yükümlülüğünün getirildiğini de belirtti.

Bu değişiklikle birlikte, esas sermayesi 250.000 TL ve üzeri, ancak 1.250.000 TL’nin altında olan Anonim Şirketlerin sözleşmeli avukat bulundurma yükümlülüğünün kaldırıldığını belirten Başkan Demiryürek, bu kararın da şirketlerin hukuki danışmanlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmalarını sağlayacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.